VM-generalprøve i Otepää

Landslagssjefens hodepine etter ny norsk dominans: -Problemet i Norge er at vi må sette igjen medaljekandidater hjemme

Holund på pallen i Otepää.

OPPTUR: Hans Christer Holund kunne knapt tro at han var på pallen etter dagens tredjeplass. Her får han gratulasjoner fra vinneren, Martin Johnsrud Sundby. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPTUR: Hans Christer Holund kunne knapt tro at han var på pallen etter dagens tredjeplass. Her får han gratulasjoner fra vinneren, Martin Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OTEPÄÄ (Dagbladet): Hans Christer Holund kunne knapt tro at han kom på pallen da Matti Heikkinen kom for sent til å tukte tida hans i mål på dagens femtenkilometer i Otepää.

Holund, som er hjemmeværende VM-reserve på herrelandslaget, har hatt en sesongoppkjøring preget av skader, men fant formen akkurat i tide til VM.

Problemet til Holund er altså at han er hjemmeværende reserve i troppen. Han er nummer tretten i den norske VM-køen, til tross for pallplassen i dag.

- Han er jo en sånn ordentlig maskinløper, og viser nå at han er i god form. Men det er det som er problemet i Norge, vi må sette igjen medaljekandidater hjemme. Det er medaljekandidater som ikke får lov å gå løpene, og sånn er det dessverre for HC også. Han er jo en fantastisk skiløper, rett og slett, er attesten landslagstrener Tor Arne Hetland gir ham.

Skulle gjerne vært med

Men det endrer ingenting for Holund. Mens Norges fire utvalgte i VM går tremila i Lahti neste lørdag, går Holund Norgescup på Åsen.

- Jeg skulle gjerne vært i VM, ja. Men det er jeg ikke, slår Holund fast på pressekonferansen etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer