Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøve i Otepää

Landslagssjefens hodepine etter ny norsk dominans: -Problemet i Norge er at vi må sette igjen medaljekandidater hjemme

Holund på pallen i Otepää.

OPPTUR: Hans Christer Holund kunne knapt tro at han var på pallen etter dagens tredjeplass. Her får han gratulasjoner fra vinneren, Martin Johnsrud Sundby. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPTUR: Hans Christer Holund kunne knapt tro at han var på pallen etter dagens tredjeplass. Her får han gratulasjoner fra vinneren, Martin Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Hans Christer Holund kunne knapt tro at han kom på pallen da Matti Heikkinen kom for sent til å tukte tida hans i mål på dagens femtenkilometer i Otepää.

Holund, som er hjemmeværende VM-reserve på herrelandslaget, har hatt en sesongoppkjøring preget av skader, men fant formen akkurat i tide til VM.

Problemet til Holund er altså at han er hjemmeværende reserve i troppen. Han er nummer tretten i den norske VM-køen, til tross for pallplassen i dag.

- Han er jo en sånn ordentlig maskinløper, og viser nå at han er i god form. Men det er det som er problemet i Norge, vi må sette igjen medaljekandidater hjemme. Det er medaljekandidater som ikke får lov å gå løpene, og sånn er det dessverre for HC også. Han er jo en fantastisk skiløper, rett og slett, er attesten landslagstrener Tor Arne Hetland gir ham.

Skulle gjerne vært med

Men det endrer ingenting for Holund. Mens Norges fire utvalgte i VM går tremila i Lahti neste lørdag, går Holund Norgescup på Åsen.

- Jeg skulle gjerne vært i VM, ja. Men det er jeg ikke, slår Holund fast på pressekonferansen etter løpet.

Da hadde han jublende blitt omfavnet av både dagens vinner, Martin Johnsrud Sundby, og alle andre som skjønte hvor mye pallplassen betød for ham.

Tredjeplassen kom i en løype som ikke er helt ulik det som møter VM-løperne i Lahti.

- Jeg har nå hatt hele forsesongen på å vise at jeg er god nok for VM, og det har jeg ikke klart. Fram til NM var det tolv mann som presterte bedre enn meg. Det er sånn det er, og de må nesten ta ut et lag. Det er selvfølgelig kjedelig. Løypa i Lahti er litt som her, den er beintøff og passer meg veldig bra.

Kollen-femmila

Og selv om han skal holde formen såpass at han kan klatre opp på pallen i VM om han får sjansen, virker Lahti fryktelig langt unna.

- Det er to stykker som må bli sjuke for at jeg skal få gå, så sjansen er så liten, sier han til Dagbladet og holder pekefingeren såvidt unna tommelen.

- Nå blir det femmila i Kollen som blir viktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling