Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM i Frankrike:

Landslagssjefens tre nøkkelord for å klare den historiske bragden

Christian Berge før VM-semifinalen.

SEMIKLARE: Christian Berge møtte pressen i Paris før kveldens semifinale der Norges håndballgutter skal spille mot Kroatia. Video: Bjørn Langsem / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
  • Norge - Kroatia, kl. 20.45
  • Se intervju øverst i artikkel.

PARIS (Dagbladet): - Fart, tempo, energi.

Det er ordene landslagssjef Christian Berge ramser opp som nøkkelord for å slå Kroatia i kveldens VM-semifinale.

Norge var også i semien i fjorårets EM, men et norsk herrelandslag har aldri spilt seg til en finale i et stort internasjonalt mesterskap. I kveld kan håndballgutta skrive norsk idrettshistorie.

I tillegg til Berges tre ord, forteller han:

- Vi være tøffe bakover og satse på kontringer, sier Berge til Dagbladet rett over klokka 12 i formiddag.

- Hva forventer du av Kroatia?

- Jeg forventer et fysisk 5-1-forsvar, gode skyttere på sideback, teknisk midtback og liker å løpe. Så må vi se om de vil løpe i 60 minutter eller ikke. Kanskje de drar ned tempoet. Vi har fokus på våre arbeidsoppgaver, sier Berge.

KAMPKLAR:  Landslagssjef Christian Berge prater med Kent Robin Tønnesen, som blir tapet av fysioterapeut Harald Markussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAMPKLAR:  Landslagssjef Christian Berge prater med Kent Robin Tønnesen, som blir tapet av fysioterapeut Harald Markussen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kroatia har vært et norsk håndballmareritt det siste året: Først vant kroatene bronsefinalen i januar i fjor. Så fulgte de opp med å slå Norge i OL-kvalifiseringen og knuse Rio-drømmen i april.

- Det er det samme laget nå, men har byttet ut noen spillere. De spiller likt, både framover og bakover. Det er et rutinert lag som har vært i store kamper tidligere. Vi kan ikke slå dem på rutine, men må slå dem på sult, energi og innstilling, sier Berge.

- Er dette din største kamp som trener?

- Nja. Det er kanskje det. Jeg vet ikke, men sitter ikke med en følelse av at dette er det største jeg kan være med på. Jeg tenker mer på arbeidsoppgaver. Også må vi komme oss gjennom semifinalen. Spør meg igjen etter kampen, sier Berge med et smil.

- Hva gjør du i timene før en VM-semifinale?

- Nå går jeg opp på rommet og skal se litt video av Kroatia. Så skal jeg spille litt bordtennis, sier landslagssjefen.

Norge - Kroatia har avkast klokka 20.45. Kampen vises på TV2.

Vinneren møter Frankrike i finale søndag kveld. Taperen spiller bronsefinale mot Slovenia allerede i morgen kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling