Fluor i skismøring

Landslagssmører Inger Mai fikk sjelden sykdom

Selv tror hun svulsten i bihulen kan ha sammenheng med avgassene fra skismøringen. - Det er det du ikke ser som er farlig, sier Inger Mai Loe.

TROR HUN BLE SYK AV SMØREJOBBEN: Inger Mai Loe, her midt i støvskyen under femmila i Holmenkollen i 2006, fikk en tumor i bihulen hun tror kan skyldes smørejobben hun hadde for Norges Skiforbund i sju år. Her står hun sammen med Johnny Berås (til venstre) og Svein Anders Melhus.

Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet
TROR HUN BLE SYK AV SMØREJOBBEN: Inger Mai Loe, her midt i støvskyen under femmila i Holmenkollen i 2006, fikk en tumor i bihulen hun tror kan skyldes smørejobben hun hadde for Norges Skiforbund i sju år. Her står hun sammen med Johnny Berås (til venstre) og Svein Anders Melhus. Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inger Mai Loe er den eneste kvinnelige skismøreren som har holdt på profesjonelt for Norges langrennslandslag i mer enn én sesong.

Loe gikk inn i landslagssmørebodene i 1999, ti år før smørebussene så dagens lys, og forble ved smørebenken i over sju år før hun ga seg.

Loe er fortsatt en aktiv og sprek mosjonist i hjembygda Oppdal, og har ikke hatt andre helseplager enn svulsten hun fikk påvist i bihulen i OL-sesongen 2006.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer