Landslagsspiller ansatt i NISO

Marit Fiane Christensen blir juridisk rådgiver.

Landslagsspilleren i fotball, Marit Fiane Christensen, er ansatt som juridisk rådgiver i spillerorganisasjonen NISO.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått Marit med på laget. Hun kjenner idretten fra innsiden og er utdannet jurist. I tillegg kjenner hun godt til NISOs arbeid gjennom sitt virke som tillitsvalgt for Røa, sier forbundsleder Silje Johannesen.

Fiane Christensen medlem i organisasjonen i mange år Hun har nylig avsluttet sin juridiske utdannelse ved Juridisk Fakultet i Oslo - der hun blant annet skrev en avhandling om spillernes rettigheter etter standardkontrakter i fotball og overenskomsten.

- Jeg har startet å jobbe litt allerede, og gleder meg til fortsettelsen. Jeg er opptatt av idrett, holdningsskapende arbeid og ikke minst av at utøvernes rettigheter sikres. Det skal bli spennende å jobbe tettere med dette, sier Marit Fiane Christensen.

Røa-spillerens arbeidsoppgaver i NISO er først og fremst knyttet til saksbehandling og kampanjen Gi Rasisme Rødt Kort. Fiane Christensen tiltrådte stillingen i januar 2007.

(NTB)

BLIR NISO-RÅDGIVER: Marit Fiane Christensen, her i duell med Tysklands Sandra Minnert under EM-finalen i 2005, skal jobbe for spillerforeningen NISO. Foto: AP/Scanpix
BLIR NISO-RÅDGIVER: Marit Fiane Christensen, her i duell med Tysklands Sandra Minnert under EM-finalen i 2005, skal jobbe for spillerforeningen NISO. Foto: AP/Scanpix Vis mer