DØDE PÅ VEI TIL FLYPLASSEN: Olubayo Adefemi mistet kontrollen i en sving, snurret rundt i motsatt kjørebane og omkom. Han ble 25 år gammel. På bildet feirer han en scoring mot Belgia i Beijing-OL I 2008. Foto:  (AP Photo/Vincent Yu)
DØDE PÅ VEI TIL FLYPLASSEN: Olubayo Adefemi mistet kontrollen i en sving, snurret rundt i motsatt kjørebane og omkom. Han ble 25 år gammel. På bildet feirer han en scoring mot Belgia i Beijing-OL I 2008. Foto: (AP Photo/Vincent Yu)Vis mer

Landslagsspiller drept i bilkrasj

Adefemi skulle hjem til Nigeria for å planlegge eget bryllup.

(Dagbladet): Den nigerianske landslagsspilleren Olubayo Adefemi (25) omkom i en bilulykke i Hellas mandag, melder nyhetsbyrået AFP.

Adefemi skal ha mistet kontrollen på bilen i en sving, truffet midtrabatten og blitt kastet over i motsatt kjørebane. Han var på vei til Thessaloniki flyplass, der han skulle fly hjem til Nigeria for å gjøre unna de siste forberedelsene til sitt eget bryllup.

Ifølge BBC har området der ulykken skjedde - ved Kavala nord i Hellas - vært preget av mye uvær de siste dagene.

- De siste tre, fire dagene har været vært forferdelig og unormalt for landsdelen. Veien har vært glatt etter tungt regnvær, og det har til og med snødd, opplyser sportsjournalisten Christos Sotirakopoulos.

- Alle er i sjokk
Adefemi spilte i den greske toppklubben Xanthi, som søndag kveld avsluttet sesongen med en 2-1-seier over Aris Saloniki. Klubben endte dermed på 9. plass.

Det er det ingen i Xanthi som bryr seg om i dag.

- Det var en fin dag, alle spillerne lo og fleipet da treneren kom inn og fortalte hva som hadde skjedd. Alle er i sjokk, sier lagkamerat Chris Katongo, som pleide å dele rom med Adefemi på borteturene.

- Jeg tror fortsatt at det ikke er sant. Jeg kan ikke tro det. Han var et godt menneske, han likte å spøke og le. Derfor kom han godt overens med alle. Han var som en bror for meg. Det er et stort tap for meg og hele laget, sier Katongo til BBC.

Det nigerianske fotballforbundet er selvsagt også rystet over nyheten om Adefemis bortgang.

- Vi er i sorg. Dette kom på en dag der vi skulle feiret Nigerias seier over verdenmesterne Ghana i det afrikanske ungdomsmesterskapet, sier generalsekretær Musa Amadu.

Fikk fem landskamper
Det var Xanthi-trener Miguel Riera som fikk den tunge jobben med å identifisere liket.

- Det er veldig trist. Jeg er veldig lei meg over å bekrefte at Olubayo er død, sier han.

Adefemi var midtstopper og fikk fem A-landskamper for Nigeria. I Xanthi spilte han 24 kamper og scoret to mål.