Fotball:

Landslagsspiller Emilie Haavi med kjevebrudd: - Smertefulle og tøffe dager

Boston-proff brakk kjeven rett før landslagssamling.

UTE MED BRUDD: Emilie Haavi må belage seg på rundt to måneder på sidelinja etter et brudd i kjeven. Her fra landskamp mot Kasakhstan. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTE MED BRUDD: Emilie Haavi må belage seg på rundt to måneder på sidelinja etter et brudd i kjeven. Her fra landskamp mot Kasakhstan. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landslagsspiller Emilie Bosshard Haavi (24) er ute av spill i rundt to måneder etter et brudd i kjeven.

Haavi - som er utenlandsproff i Boston Breakers i USA - ble operert i Oslo mandag. Til Dagbladet forteller 24-åringen om dager med store smerter.

- I dag føler jeg meg veldig mye bedre, etter noen skikkelig smertefulle og tøffe dager, skriver Haavi i en sms til Dagbladet.

Haavi har lenge vært en av Toppseriens store profiler og forlot LSK Kvinner til fordel for Boston etter sesongen i fjor. LSK Kvinner tok The Double tre år på rad i 2014, 2015 og 2016.

Kollisjon

Angrepsspilleren var uheldig og brakk ankelen i januar i år. Det førte til rundt åtte uker ute med skade. Og nå venter en ny runde utenfor banen.

- Vi hadde en «agility-konkurranse» som en del av oppvarmingen, og jeg kolliderte med en lagvenninne. Vi kom i full fart mot hverandre, og hun skallet meg rett inn i kjeven, forteller Haavi.

Hun skulle egentlig være med i landslagstroppen til Norge som spiller privatlandskamp mot Sveits i Skien førstkommende mandag.

- Jeg hadde flybillett hjem til Norge senere på kvelden fordi jeg skulle på landslagssamling, og jeg trodde i utgangspunktet at jeg bare hadde fått meg en skikkelig trøkk. Hevelsen og smertene ble bare verre og verre, så på søndag ble jeg oppfordret til å ta CT av ansiktet. Det viste seg å være brudd både på høyre og venstre side av kjeven, forteller Haavi.

Rekker EM

- Du har vært uheldig i vinter?

- Jeg har tidligere vært ekstremt heldig med skader, og at det skulle dukke opp to alvorlige skader nå er selvsagt utrolig bittert. Både fordi vi har mesterskap med landslaget i sommer og et nytt trenerteam jeg gjerne skulle blitt bedre kjent med. Og fordi jeg har fulgt drømmen min om proffspill i USA, og hadde et ønske om å komme i form og bidra fra første stund der borte, skriver Haavi, som selv har lagt ut et bilde fra sykehuset med kraftig hevelse i ansiktet.

- Hva tenker du om EM som starter i juli?

- Det er lenge til EM, og nå må fokuset mitt være på å bli skadefri så fort som mulig. Hvis ting går etter planen, er jeg optimistisk med tanke på å være i god form til EM sparkes i gang, forteller Haavi.

Norge er klare for EM-sluttspill i Nederland i sommer. Der venter Nederland (16.7), Belgia (20.7.) og Danmark (24.7) i gruppespillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer