Landslagsspiller funnet omkommet

Florijana Ismaili har vært savnet siden søndag.

OMKOM: Florijana Ismaili er funnet død på bunnen av innsjøen Como. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Florijana Ismaili er funnet død på bunnen av innsjøen Como. Foto: NTB scanpixVis mer

Den sveitsiske fotballspilleren Florijana Ismaili forsvant i helga etter å ha stupt ut i innsjøen Como nord i Italia. Hun ble meldt savnet da hun ikke kom opp til overflaten igjen, og siden har det blitt søkt etter 24-åringen.

I kveld melder italiensk presse at Ismaili er funnet omkommet på bunnen av sjøen.

Dykkere skal ha søkt i området spilleren forsvant, og skal ha funnet henne på 204 meters dyp. Comosjøen er en innsjø i regionen Lombardia i Italia. Den ligger i provinsene Como og Lecco, og er gravd ut av isbreer. På det dypeste er den 410 meter, noe som gjør den til en av Europas dypeste.

INNSJØ: Comosjøen i Italia. Foto: NTB scanpix
INNSJØ: Comosjøen i Italia. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Skrek desperat

Ismaili skal ha vært på båttur med en venn, da hun bestemte seg for å stupe ut i den berømte innsjøen. Sveitseren kom aldri opp igjen, og vennen skal ha fått panikk og etter hvert kontaktet politiet.

- Jeg skrek desperat etter hennes navn. Jeg trodde hun skulle skremme meg, og at hun skulle dukke opp på andre siden av båten, sier vennen.

Det var fotballklubben Young Boys og det sveitsiske fotballforbundet som først publisert en pressemelding om at hun er forsvunnet.

Ismaili står med 33 landskamper for Sveits og spilte fotball-VM i 2015 for hjemlandet. Liverpool-spiller og landslagsspiller på herresiden, Xherdan Shaqiri, er blant dem som sender sine kondolanser etter 24-åringens død.

- Jeg er i sjokk og i bunnløs sorg. Jeg ber og håper på et mirakel, uttalte Martina Voss-Tecklenburg, tidligere landslagssjef for Sveits da spilleren forsvant.

- Jeg ber for Florijana, skriver den svenske landslagsspilleren Kosovare Asllani på Instagram.