HELL I UHELL: Steffen Thoresen (27) var på vei hjem fra trening med sønnen Jacob (2) i baksetet da en BMW i motsatt kjøreretning foretok en hasardiøs forbikjøring, som resulterte i en front mot front-kollisjon. Bilen som kom bak Thoresen greide heller ikke å stoppe, og kjørte inn i hockeyprofilens Ford bakfra. Thoresen og sønnen slapp unna med lettere skader. Sjåføren av BMW-en stakk fra åstedet til fots.  
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HELL I UHELL: Steffen Thoresen (27) var på vei hjem fra trening med sønnen Jacob (2) i baksetet da en BMW i motsatt kjøreretning foretok en hasardiøs forbikjøring, som resulterte i en front mot front-kollisjon. Bilen som kom bak Thoresen greide heller ikke å stoppe, og kjørte inn i hockeyprofilens Ford bakfra. Thoresen og sønnen slapp unna med lettere skader. Sjåføren av BMW-en stakk fra åstedet til fots. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Landslagsspiller i kraftig frontkollisjon med sønnen (2) i baksetet

- Bilen min ser ut som en BigMac. Den andre sjåføren stakk av til fots.

(Dagbladet): Med sønnen Jacob (2) i baksetet havnet VIF-profil og landslagsspiller Steffen Thoresen (27) i en kraftig front mot front-kollisjon ved Galgeberg i Oslo i 18-tiden mandag kveld.

Thoresen var på vei hjem fra trening da en bil i motsatt kjøreretning stoppet opp og blinket seg inn til venstre, for å krysse veien der hockeyspilleren kom kjørende.

Bak den bilen kom en BMW i stor fart og foretok en hasardiøs forbikjøring, som resulterte i at han dundret inn i Thoresens Ford Mondeo forfra.

Bilen som kom kjørende bak Thoresen greide heller ikke å stoppe, og traff Ford-en bakfra.

Stakk av
Til alt hell slapp alle involverte fra ulykken uten alvorlige skader. Men sjåføren i bilen som forårsaket det hele valgte å stikke av til fots i de kaotiske sekundene etter smellen.

Thoresen fortalte først om hendelsen på Twitter i kveld.

«Har akkurat satt en offensiv takling på en BMW 5 serie. En liten tur i ambulanse. Men alt går bra med far og barn #Englevakt», skrev han.

Overfor Dagbladet forteller Thoresen at det kunne gått langt verre:

- Det var skikkelig dramatisk. Jeg har aldri vært med på lignende, det var ordentlig front mot front, og det verste er at jeg hadde min sønn på snart tre år bak i bilen. At man kan gå ut av bilen og stå på beina etterpå er helt utrolig. Jeg er glad vi hadde en moderne bil som reddet oss.

Mannen i BMW-en kom kjørende opp en motbakke, og Thoresen anslår at den holdt svært høy fart idet den passerte bilen som sto med blinklyset på.

Fartsgrensen er 50 km/t på den aktuelle strekningen.

- Jeg tipper han holdt en hastighet på over 100 km/t før krasjen, han hadde sikkert gasset på rimelig bra opp den bakken der, og ikke greid å bremse seg inn i tide da bilen foran ham stoppet. Han fikk nok panikk og svingte over i min veibane, der han traff på min venstre kjøreside. Heldigvis rakk han å bremse en del før sammenstøtet var et faktum, sier Thoresen.

- Hva skjedde i sekundene etter kollisjonen?

- Jeg ble jævla redd. Det første jeg gjorde var å skrike på Jacob, men jeg hørte ingenting. Jeg hadde til og med pappa på telefonen da det skjedde, han hørte hele krasjen. Jeg kom meg ut av bilen og løp rundt for å sjekke hvordan det hadde gått med sønnen min. Da var han heldigvis i fin form, selv om han var sjokkert.

Bilen totalskadd
Sønnen beit seg i leppa og måtte sjekkes for hjernerystelse. Thoresen fikk en kraftig trøkk i brystet fra air-bagen, albuen fikk også hard medfart og nakken er støl når Dagbladet snakker med ham. 

Han er fortsatt opprørt over oppførselen til sjåføren av BMW-en, som altså stakk av til fots. Ifølge Thoresen hadde vedkommende prøvekjørt bilen til en kompis, som kom løpende til åstedet like etter.

- Han skreik «det er bilen min». Jeg skreik til ham at han måtte ringe til fyren som hadde kjørt på meg. Kompisen som kom løpende hadde vært inne hos bilforhandleren ved veien der, de hadde nok hatt bilen på verksted der. Han som eide bilen var veldig lei seg, sier Thoresen.

Hans egen bil er totalvrak.

- Den ser ut som en BigMac. Hele fronten er trykket inn, og baksiden er også ganske skadet av bilen som kom bakfra. Jeg fikk opp døra selv om jeg ble klemt mellom bilene. Men jeg tenker ikke så mye at bilen min er ødelagt, det hadde vært langt verre hvis vi satt i en annen type bil. Vi har vært veldig heldige. Helt suverent, sier Steffen Thoresen til Dagbladet.

Operasjonsleder Steinar Hausvik ved Oslo politidistrikt bekrefter at politiet etterforsker saken, og at vedkommende som forlot ulykken foreløpig ikke er pågrepet.

- Far og sønn i den ene bilen ble kjørt til legevakt med lettere skader, sier han til Dagbladet.