Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marta Tomac operert for korsbåndskade:

Landslagsspiller mister VM: - Verden falt sammen

Håper å være tilbake på nyåret.

MISTER RESTEN AV 2016:  Marta Tomac er operert for korsbåndskade i dag og mister dermed VM i desember og sesongstarten med Vipers. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISTER RESTEN AV 2016:  Marta Tomac er operert for korsbåndskade i dag og mister dermed VM i desember og sesongstarten med Vipers. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håndballspiller Marta Tomac (26) er operert for en korsbåndskade i kneet og landslagsspilleren må belage seg på over et halvår utenfor parketten. Hun ble operert i Oslo i dag.

- Dette var det verste som kunne skje. Verden falt sammen da jeg fikk beskjeden om at korsbåndet var røket, sier Tomac til Dagbladet, bare timer etter operasjonen.

Tomac har vært en viktig spiller for Vipers denne sesongen og playmakeren er sentral i sørlandsklubben som forsterker ytterligere før neste sesong. Da ønsker de å vippe Larvik ned fra tronen.

To gull

26-åringen var med på VM-gullet for håndballjentene i 2015 og EM-gullet fra desember i fjor.

Nå ryker derimot VM i Tyskland i desember.

- Ja, dessverre er VM et urealistisk mål akkurat nå. Det føles veldig kjedelig, for jeg hadde gledet meg veldig til en ny sesong med Vipers og med landslaget. Jeg går glipp av både kvalifisering til Champions League og jeg er uaktuell for VM med Norge. Det er noe dritt, sier midtbacken.

SKADD: Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADD: Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tomac var kroatisk statsborger helt til høsten 2015 og er datter av Zeljko Tomac, som er assistent på herrelandslaget.

Zlatan-skade

Uhellet skjedde på trening for to uker siden - men på litt merkelig vis.

- Mandag for to uker siden landet jeg litt skjevt på trening, litt sånn som Zlatan Ibrahimovic gjorde. Det rare var at jeg ikke hadde vondt i kneet etterpå. Jeg hadde tenkt til å spille finale mot Larvik noen dager seinere, men kjente på oppvarming at noe var galt, sier Tomac.

- Hva tenker du nå?

- Dette er en syk smell. Det skjedde også på verst tenkelig tidspunkt der Vipers satser og jeg gledet meg veldig til en ny sesong. Jeg følte meg veldig bra fysisk og har nesten aldri vært i bedre form enn nå. Dessverre ryker nesten alt det neste året, men jeg håper å komme sterkere tilbake, sier Tomac.

- Når forventer du å være tilbake?

- Etter jul en gang. Heldigvis har jeg lagvenninner som støtter meg og vi sitter faktisk ute på en restaurant i Oslo akkurat nå. Jeg må tenke positivt, sier Tomac, bare timer etter operasjonen i venstre kne.

Håndball-VM for kvinner spilles i Tyskland i desember.

Hele Norges coronakart