Landslagsspiller på glattisen for Oslo-OL

- Vi må gjøre det vi kan for å få OL.

(Dagbladet): Alexander Bonsaksen er lei de gamle anleggene i Oslo by. Nå gjør han det han kan for å sikre Oslo-OL i 2022, og med det nye anlegg.

På en video lastet opp på Youtube henger landslagsspilleren bak ismaskinen i Jordal Amfi på snowboard.

- Det var helt umulig svinge, ler Alexander Bonsaksen.

Sammen med en rekke profilerte idrettsutøvere, stiller han opp i JA-kampanjen for å sørge for at flest mulig stemmer ja da de entrer valgluken den kommende uken.

På Twitter la han selv ut videoen sammen med en melding til alpinist Kjetil Jansrud og snowboardkjører Silje Norendal:

«Dette gjør jeg for OL, hva gjør du?»

Usikker framtid
Selv vil 26-åringen være 35 år gammel når et eventuelt Oslo-OL arrangeres.

- OL på hjemmebane er noe alle bør ønske seg. Om kroppen holder til å delta i OL 2022, vet jeg ikke, men det ville vært en drøm å være med, sier Bonsaksen til OL.

Nordmannen har de fire siste årene spilt i den svenske eliteserien. Etter VM i mai har han vært klubbløs, og dagene bruker han sammen med Vålerenga.

- Jeg håper å finne en klubb i Sverige, Tyskland eller Finland. Det begynner å haste. Innen et par uker er alle de ligaene i gang. Det ville ikke vært ideelt å spille her hjemme i en OL-sesong, sier Oslo-gutten.

 LANDSLAGSSPILLER:  Alexander Bonsaksen (i midten) har vært en viktig del av Roy Johansens landslag de senere år. Her gratuleres han etter en scoring av Lars-Erik Spets (t.v) og Jonas Holøs. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
LANDSLAGSSPILLER: Alexander Bonsaksen (i midten) har vært en viktig del av Roy Johansens landslag de senere år. Her gratuleres han etter en scoring av Lars-Erik Spets (t.v) og Jonas Holøs. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX Vis mer