Florijana Ismaili:

Landslagsspiller sporløst borte - utvider søket

Forsvant etter båttur.

SAVNET: Fotballspilleren Florijana Ismaili fra Sveits er meldt savnet etter en båttur i Comosjøen.
SAVNET: Fotballspilleren Florijana Ismaili fra Sveits er meldt savnet etter en båttur i Comosjøen.Vis mer

Den sveitsiske landslagsspilleren Florijana Ismaili (24) ble meldt savnet etter en båttur søndag formiddag. Ismaili skal ha forsvunnet sporløst da hun skulle bade fra en båt i Como-sjøen, skriver Blick.

Nå utvides søket og undervannsroboter tas i bruk, skriver sveitsisk presse.

Ismaili hadde leid en båt sammen med ei venninne søndag. Fotballspilleren skal ha stupt i vannet fra båten, og venninnen så henne aldri komme til overflaten igjen.

Comosjøen er en innsjø i regionen Lombardia i Italia. Den ligger i provinsene Como og Lecco, og er gravd ut av isbreer. På det dypeste er den 410 meter, noe som gjør den til en av Europas dypeste. Ifølge lokale myndigheter kan det være sterke undervannsstrømmer i sjøen.

- Panikk

Vennen sier at hun ventet i flere minutter før hun fikk panikk. Hun trodde først det var en spøk fra Ismaili.

- Jeg skrek desperat etter hennes navn. Jeg trodde hun skulle skremme meg, og at hun skulle dukke opp på andre siden av båten, sier vennen.

Det var fotballklubben Young Boys og det sveitsiske fotballforbundet som først publisert en pressemelding om at hun er forsvunnet.

- Politiets søk fortsetter. Vi er veldig bekymret og vi har ikke gitt opp håpet om at alt går bra, sier pressemeldingen.

De skriver videre at de har kontakt med familien og at de ber om forståelse for at de ikke kan komme ut med detaljer på nåværende tidspunkt.

Knust

Ismaili har spilt 10 kamper for det sveitsiske landslaget, og hun er kaptein for kvinnelaget til Young Boys.

Fotballmiljøet ber for den savnede 24-åringen.

- Jeg er i sjokk og i bunnløs sorg. Jeg ber og håper på et mirakel, uttaler Martina Voss-Tecklenburg, tidligere landslagssjef for Sveits.

- Jeg ber for Florijana, skriver den svenske landslagsspilleren Kosovare Asllani på Instagram.