Landslagsspilleren fortviler

Landslagsspiller Mathias Normann vet ikke hvor han skal spille neste sesong. 26-åringen rykket ned med Norwich, men vil ikke tilbake til Rostov i Russland.

MØTTE MEDIENE: Mathias Normann stilte på et pressetreff på Ullevaal stadion i formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE MEDIENE: Mathias Normann stilte på et pressetreff på Ullevaal stadion i formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er det verste du kan oppleve som fotballspiller. Og den følelsen skal jeg jobbe knallhardt for ikke å få igjen.

Det sier fotballandslagets midtbanespiller, Mathias Normann, til Dagbladet. Han forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag, men har nettopp rykket ned med Norwich i Premier League.

Låneavtalen med klubben er over. Men han vil ikke tilbake til russiske Rostov, der han har kontrakt fram til juni 2024.

- Det er ganske uaktuelt, ja. Det tror jeg de er klar over. De er åpne for å finne en løsning, forteller Normann.

TELLER NED: Mathias Normann og Norge møter Serbia i Beograd torsdag. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Mathias Normann og Norge møter Serbia i Beograd torsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hvorfor vil du ikke tilbake?

- Jeg har vært der i tre år og gjort mine ting i Rostov. Nå har jeg hatt min første sesong i Premier League, og da vil jeg holde meg på det nivået. Det er det som skal prøves og fikses, så får vi se.

- Kan det være aktuelt å finne andre klubber i England, også i Championship?

- Alt er for så vidt aktuelt. Men som jeg har sagt tidligere, når du har spilt i Premier League i en sesong, og spør meg om Championship er aktuelt, så kan jeg ikke si at jeg har særlig lyst til å gå ned et nivå.

EKSKLUSIVT: Martin Ødegaard tok seg tid til en prat med Dagbladet i Drammenshallen. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort Vis mer

Norge møter Serbia i Beograd torsdag og Sverige i Stockholm søndag. Normann har fullt fokus på kampene i Nations League, selv om klubbsituasjonen er vanskelig.

- Det er greit når jeg er på samling, for da er fokuset her. Jeg får en liten ferie etter samling, så vi får se hva som skjer, sier han.

Norwich havnet sist i Premier League, bak Watford og Burnley.

- Hva skjedde?

- Det var mye som gikk feil. Vi hengte ikke sammen som lag defensivt og hadde ikke noe skikkelig struktur. Vi lå ikke kompakt nok. Vi var «all over the place», påpeker Normann.

- Det har også vært mye personlige feil. Det stemte rett og slett bare ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer