Avaldsnes vant cupfinalen for kvinner

Landslagsspilleren takket for seg med scoring – Avaldsnes tok sin første NM-pokal

Elise Thorsnes ble matchvinner i sin foreløpig siste kamp for Avaldsnes.

MATCHVINNER: Her scorer Elise Thorsnes kampens eneste mål i cupfinalen mellom Avaldsnes og Vålerenga i Telenor Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MATCHVINNER: Her scorer Elise Thorsnes kampens eneste mål i cupfinalen mellom Avaldsnes og Vålerenga i Telenor Arena. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Avaldsnes – Vålerenga 1–0 (1–0)

TELENOR ARENA (Dagbladet): Avaldsnes-spillerne kastet seg i en haug over matchvinneren Elise Thorsnes da kampen var over.

Utenlandseventyret venter nemlig nå for Elise Thorsnes. Den norske landslagsspilleren forlater Avaldsnes og reiser til Australia, hvor Canberra United er neste arbeidsgiver de neste tre månedene. Allerede i morgen setter Thorsnes seg på flyet i retning Australia.

– Det er veldig naturlig for Elise å ta det steget nå. Hun har spilt i Norge lenge og preget Eliteserien i mange år, så det er på tide for henne å prøve noe nytt, sa Lise Klaveness på NRK.

- Jeg vet ikke helt hva som venter på meg der nede, men jeg har hørt veldig mye bra fra de tre australske lagvenninnene mine om fotball og ligaen utenfor, så vi får vente og se hvordan det blir, sier Thorsnes til Dagbladet.

Thorsnes har kontrakt med Avaldsnes ut neste sesong, og klubben har signalisert at de ønsker å ha henne med videre. Likevel er ikke Thorsnes sikker på at hun kommer rett tilbake til norsk fotball.

- En gang kommer jeg tilbake til norsk fotball, men jeg vet ikke om det blir om tre måneder eller om det blir om noen år, vet jeg ikke ennå, sier Thorsnes.

29-åringen avsluttet foreløpig tiden i norsk fotball på perfekt vis. I sin sjuende cupfinale var Thorsnes kaptein for Avaldsnes og ble matchvinner da Avaldsnes tok sin aller første tittel i norsk fotball. For Thorsnes var seieren hennes fjerde kongepokal.

- Det var ikke gitt at vi skulle vinne denne kampen, men vi fikk en tidlig scoring og forsvarte oss veldig godt. Jeg er ufattelig stolt over den jobben laget la ned i dag, sa Thorsnes etter kampen.

Avaldsnes-kapteinen viste den samme posisjonelle fleksibiliteten som har gjort henne til venstreback på landslaget de siste sesongene. Her begynte hun i sin vante venstre kantposisjon, men avsluttet som midtbaneanker da Avaldsnes skulle trygge inn seieren de siste ti minuttene.

Drømmestart for Avaldsnes

Kampen fikk nemlig en perfekt start for favorittene fra Avaldsnes.

Før fem minutter var spilt satt ballen i mål for rogalendingene. Elise Thorsnes blokkerte en klarering i Vålerenga-forsvaret og angrepsmakker Cecilie Pedersen headet landslagsspilleren igjennom alene med keeper. Der var Thorsnes iskald og trillet ballen i hjørnet.

Det var et stormløp fra Avaldsnes innledningsvis. De rødkledde var livsfarlige på dødballer og skapte stadig problemer for Michelle Betos i Vålerenga-målet. Etter åtte minutter traff Cecilie Pedersen tverrliggeren etter en corner.

Kampen bølget fram og tilbake og det var store rom bak begge lags backer som motstanderne forsøkte å utnytte.

Maren Eithun Hauge var Vålerengas mest livlige spiller i den første omgangen. Etter en flott stikker fra Krieghoff ga kantspilleren muligheten, men under presse fra Andreia klarte ikke Hauge å overliste Katie Fraine hos Avaldsnes.

Avaldsnes avsluttet best før pause og kunne økt ledelsen etter gode overganger. Gode langskudd fra Francielle og Cecilie Pedersen ga de beste sjansene, sistnevntes forsøk traff tverrliggeren, men lagene gikk til pause uten at ledelsen var doblet.

Vålerenga presset for utlikning

Det var Vålerenga som startet den andre omgangen forrykende. Ved to anledninger skapte Oslo-laget kaos i Avaldsnes-forsvaret i åpningsminuttene av omgangen.

Et innlegg fra Hauge traff tverrliggeren, men Krieghoff fikk ikke returen på mål.

Andre omgangen var på langt nær like åpen og underholdende som den første. Vålerenga forsøkte å sette press på de langveisfarende, men det brasilianske stopperparet Andreia og Daiane var sterke i duellspillet og leste spillet godt i det bakre leddet hos Avaldsnes.

På høyrekanten til Vålerenga var Anne Lise Olsen god og viste flere ganger fram stor fart og dribleferdigheter. Etter 72 minutter satte hun opp Vålerengas største sjanse.

Etter en god bakromspasning og en herlig finte forbi Daiane, fant Olsens pasning Krieghoff. Hennes blokkerte avslutning endte i føttene på Camilla Kur Larsen, men Fraine var raskt ute og fikk stoppet avslutningen.

Avaldsnes første tittel

Avaldsnes ble nummer to i årets eliteserie og var storfavoritter før finalen mot Vålerenga. Laget fra Karmøy har investert store penger i satsingen siden opprykket til toppdivisjonen for fem år siden og startet kampen med fire brasilianere, en amerikaner og en australier.

Satsingen har ført klubben til toppen av norsk kvinnefotball og dette var lagets tredje cupfinale siden 2013. De to tidligere finalene har endt med tap, men denne gangen trakk Avaldsnes det lengste strået.

Dermed kunne klubben juble for sin aller første NM-gull og Elise Thorsnes heve pokalen over hodet før avreise til Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer