Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

GET-ligaen:

Landslagsspilleren taklet ikke nykommer-presset og endte opp naken: - Jeg bomma på åpent mål!

Villiam Strøm bommet både med og uten klær.

I BARE NETTOEN: Landslagsspiller Villiam Strøm taklet ikke nykommer-presset i Furuset Forum. Foto: Kenneth Myhre/Myhremedia.no
I BARE NETTOEN: Landslagsspiller Villiam Strøm taklet ikke nykommer-presset i Furuset Forum. Foto: Kenneth Myhre/Myhremedia.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en god, gammel tradisjon i hockeymiljøet å starte sesongen med åpen trening for publikum, som så avsluttes med såkalte «strippestraffer».

I dag hadde Vålerenga ishockey sin åpne trening i Ungdomshallen på Jordal, og foran en fullsatt tribune måtte en etter en kle av seg.

De 400-500 tilskuerne jublet underveis som spillerne bommet, og til slutt var det to spillere som sto igjen i bare nettoen: nykommerne Petter Grønstad og Villiam Strøm.

Begge to kom til Vålerenga før årets sesong, Grønstad fra konkursrammede Lørenskog, Strøm fra Stavanger Oilers. Strøm debuterte også med det norske landslaget i VM i Danmark tidligere i år.

Sistnevnte ler når Dagbladet ringer, og forteller at han bomma ganske mange ganger i dag.

- Det var en god miks av nerver og mangel på ferdigheter. Jeg får bare skylde på meg selv når jeg får så mange sjanser. Jeg bomma til og med på åpent mål! Jeg var så glad da jeg runda Søberg at jeg klarte å surre det bort, sier Strøm og ler høyt.

- Ny ferdighet jeg må lære meg

Ettersom det er hans første sesong med strippestraffer i Vålerenga, var han nervøs før det hele braket i gang.

- Jeg kjente litt ekstra på det at det var så godt som fullt i hallen. Jeg visste jeg kom til å ligge på bunnen av straffetakerne, jeg tror faktisk jeg bare har tatt én straffe i seniorkarrieren. Og det er mange år siden, haha! Jeg må tydeligvis trene på straffer, det er en ny ferdighet jeg må lære meg som jeg egentlig har lurt meg unna.

Strøm innrømmer at hans sterkeste sider ikke er straffetaking, og at han er mer komfortabel når han kriger etter pucken enn når han tar straffer.

- Jeg er mest en defensiv back som er stor og sterk. Jeg flytter meg bra og spiller enkelt, svarer Strøm på spørsmålet om hva som er hans styrker.

Nå gleder han seg til fortsettelsen med Vålerenga, der han kjenner flere av spillerne fra før.

- Vi nye har blitt godt tatt imot av gutta, det har vært bare positivt å komme hit. Det blir kult å komme i gang, sier Strøm.

- God stemning

Tidligere spiller og trener, nå assistenttrener, Espen «Shampo» Knutsen, forteller til Dagbladet at Vålerenga hadde sin første istrening i går, men da den gikk på formiddagen flyttet de den offisielle treninga til i dag.

- Det var skikkelig moro. Det var god stemning og publikum fikk se det de kom for, sier Knutsen og sikter til strippestraffene.

Den tidligere NHL-proffen forteller til Dagbladet at det hele har blitt en god tradisjon, og at strippestraffer er noe de nå har holdt på med i sju-åtte år.

- Det er en artig greie vi håper å kunne gjøre mer ut av i åra som kommer, men det er litt begrensa hva vi får til i den lille ungdomshallen. I dag fikk supporterne i hvert fall gratis pølser og brus og sånt etterpå, spandert på av Klanen.

Det er som regel alltid noen som ender opp naken på disse straffene. Ifølge Knutsen er det omtrent umulig å takle presset foran en fullsatt hall.

- Man har jo ikke lyst til å gå naken i en fullsatt ishall, sier Knutsen og ler.

Ifølge assistenttreneren var en av deres beste straffetakere, Tobias Lindström, også rammet av strippestraffe-presset.

- Han var bare ett eller to plagg fra å stå naken, sier Knutsen.

- Helt katastrofe

Håpet til Vålerenga nå er at den nye ishallen, Nye Jordal Amfi, snart kan stå klar for å få hockeyen tilbake der de hører hjemme. Uheldigvis for klubben har det hele latt vente på seg, noe som har fått store konsekvenser for klubben.

- Det er tragisk. Kommunen og NCC krangler, og det er bare en eneste stor taper her, Vålerenga. Vi har ikke hørt så mye mer enn at det tar lengre tid, det er helt katastrofe.

Den tidligere ishockeystjerna gleder seg til den nye arenaen er på plass, og forteller at det er kritisk for klubben om dagen mens de venter.

- Vi taper så mye inntekter på det og har utgifter så det holder. Det er en sinnssykt vanskelig situasjon. De snakker om en økonomisk kompensasjon nå, og jeg kan ikke skjønne annet enn at det er på sin plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!