Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsspillerne: - Tok verken salto eller slo hjul, men vi skal komme oss til EM

Føler seg bedre enn Ungarn, men tar ikke av.

OPTIMISTISK: Norges landslagsspillere er optimistiske før playoff-kampene mot Ungarn. Her er laget som slo Malta: Bak fra venstre: Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Vegar Forren og Alexander Toft Søderlund. Foran fra venstre: Jo Inge Berget, Omar Elabdellaoui, Haitam Alesaami, Per Ciljan Skjelbred og Stefan Johansen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPTIMISTISK: Norges landslagsspillere er optimistiske før playoff-kampene mot Ungarn. Her er laget som slo Malta: Bak fra venstre: Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Vegar Forren og Alexander Toft Søderlund. Foran fra venstre: Jo Inge Berget, Omar Elabdellaoui, Haitam Alesaami, Per Ciljan Skjelbred og Stefan Johansen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ungarn blir Norges motstander i playoff-kampene. Majoriteten av det norske folk anser det som en drømmetrekning.

Også de som skal avgjøre Norges EM-skjebne, landslagsspillerne, er fornøyde og starter denne søndagen med et smil.

- Det var en god trekning, men alle kamper er knalltøffe internasjonalt. Det blir ekstremt tøffe og viktige kamper, sier Vegard Forren til Dagbladet.

- Det er veldig motiverende for oss å kunne starte på et forhåpentligvis fullsatt Ullevaal. Det er en motstander det er fullt mulig å slå over to kamper, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.
- Det viktigste var å unngå Ukraina. Jeg tror vi har gode muligheter, supplerer Tom Høgli til Dagbladet.

- Vi må uansett gjøre jobben 100 prosent. Vi må fokusere på arbeidsoppgaver og være lojale. Hvis ikke blir det tøft, sier Haitam Aleesami.

- Det var en fin trekning. Det var Ungarn jeg håpet på, sier Pål André Helland.

Psykologisk overtak Trønderen har en veldig god følelse før de avgjørende playoff-kampene, mye på grunn av det som skjedde i starten av august.

Da møttes Rosenborgs og Ungarns beste klubblag, Rosenborg og Debrecen, til duell i kvalifiseringen til Europa League. Rosenborg var overlegne og vant 6-3 over to kamper.

Disse to flaggskipene har en rekke landslagsspillere, og oppgjøret ga således en viss indikator på styrkeforholdet mellom Norge og Ungarn.

- Det gir en pekepinn. Vi hadde veldig god kontroll da og var flere hakk bedre. Om vi har et psykologisk overtak, blir veldig hypotetisk. Men vi har veldig gode muligheter, sier Helland til Dagbladet.

- Jublet du da Ungarn ble Norges motstander?

- Jeg tok verken salto eller slo hjul, men vi skal komme oss til EM. Det er en motstander vi skal slå om vi presterer på vårt beste, mener RBK-vingen.

- Ikke i en posisjon til å juble Heller ikke Tom Høgli jublet, men var likevel godt fornøyd med trekningen.

- Vi er ikke i posisjon til å juble for en slik trekning. Hvis vi tror at det blir lett, har vi tapt, sier landslagsveteranen til Dagbladet.

- Det viktigste var å unngå å møte Ukraina, men Ungarn har også mange gode spillere. Det blir beintøft, mener Høgli.

Han vet ikke altfor mye om Norges playoff-motstander.

- Vi møtte dem for noen år siden. De hadde blant annet en veldig god ving som spiller i Russland. Vi må nødt til å prestere på vårt beste, mener København-spilleren.

Høgli tror de norske spillerne vil takle presset på en meget god måte.

- Det kommer til å bli veldig mye snakk om dette og et massivt press. Da gjelder det å håndtere det og ha elleve spillere i balanse når vi går ut på banen.

- Vi har håndtert presset bra i viktige kamper i høst, mot Bulgaria, Kroatia og Malta, og har egentlig bra selvtillit på det området. Vi er optimister og anser oss som ørsmå favoritter, forteller Høgli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!