Landslagsspillerne har sagt unnskyld til Forbundet

Alexander Søderlund, Rune Almenning Jarstein og André Hansen ble kastet ut fra nachspiel.

 PÅ NACHSPIEL:  Tre landslagsspillere ble sammen med de andre gjestene kastet ut av politiet på et nachspiel natt til i dag. FOTO: Thomas Rasmus Skaug
PÅ NACHSPIEL: Tre landslagsspillere ble sammen med de andre gjestene kastet ut av politiet på et nachspiel natt til i dag. FOTO: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(DAGBLADET) Politiet måtte i natt avbryte et nachspiel på Grünerløkka hos den profilierte TV2-reporteren Morten Stokstad skriver VG. Tre landslagsspillere var tilstede da politiet dukket opp på døra.

De tre landslagsspillerne skal være Rune Almenning Jarstein, André Hansen og Alexander Søderlund.

- Nei, det var jo ikke noe stress i det. Det er jo sånn som skjer det når ting ikke når gjennom via naboene. Da kommer politiet og får roa ned festen også er vi ferdig med det, sier Alexander Søderlund til NRK.

Spillerne har i dag vært i kontakt med Norges Fotballforbund.

 BEKLAGER:  Morten Stokstad beklager overfor naboene på Twitter.
BEKLAGER: Morten Stokstad beklager overfor naboene på Twitter. Vis mer

- Landslagssamlingen var slutt og spillerne startet sin ferie i går. Og det er opp til dem selv, hvordan de vil disponere den. Spillerne skjønner at situasjonen som oppsto er uheldig og har beklaget, sier kommunikasjonsdirektør i NFF Svein Graff til Dagbladet.

I timene etter 2-0-seieren over Makedonia samlet landslaget seg for en bedre middag. Senere ble samlingen avsluttet, og spillerne var ikke en del av landslagsoppholdet da hendelsen fant sted.

- Det vil ikke få noen videre konsekvenser for de aktuelle spillerne, sier Graff og fortsetter:
- Spillerne forstår at det blir skriverier siden politiet dukket opp, men de ser ikke på det som noen stor sak.

Festen skal ha vært svært høylytt og flere naboer skal ha klaget over bråket.

 VERT:  TV2-reporter Morten Stokstad. FOTO: NTB/SCANPIX
VERT: TV2-reporter Morten Stokstad. FOTO: NTB/SCANPIX Vis mer

Dagbladet har i ettermiddag vært i kontakt med Morten Stokstad.

- Nachspielet varte en drøy halvtime. Høy musikk og åpne vinduer er en dårlig kombinasjon natt til onsdag. Til alle naboer: Beklager.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de rykket ut til Seilduksgata i natt.
 
- Det ble rapportert husbråk. De som bråkte fikk beskjed om å gå hver til sitt. Og alt skjedde i sømmelige former, forteller Oslo politidistrikt.

 HAR FÅTT UNNSKYLDNING:  Svein Graff i NFF har mottatt en unnskyldning fra landslagsspillerne. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR FÅTT UNNSKYLDNING: Svein Graff i NFF har mottatt en unnskyldning fra landslagsspillerne. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer