Landslaget i fotball

Landslagsspillerne rister på hodet av overgangssummene i toppfotballen: - Sinnssykt

Rekordsommer i fotballen.

LANDSLAGSSPILLERE: Mats Møller Dæhli, Omar Elabdellaoui, Mohamed Elyounoussi og Ole Selnæs mener alle at pengeutviklingen i toppfotballen er ekstrem. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANDSLAGSSPILLERE: Mats Møller Dæhli, Omar Elabdellaoui, Mohamed Elyounoussi og Ole Selnæs mener alle at pengeutviklingen i toppfotballen er ekstrem. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDVIKA (Dagbladet): Aldri før har fotballklubber vært villig til å betale mer for spillere enn denne sommeren.

Brasilianske Neymar står fram som det fremste eksempelet når man skal se på eskaleringen i pengebruken blant toppklubbene. En hel fotballverden sperret opp øynene og klødde seg litt i hodet da Paris Saint-Germain slengte 2,2 milliarder kroner på bordet for å sikre seg superstjernen fra Barcelona.

Neymar er imidlertid ikke alene om å koste avsindig mye penger. Også tidenes nest dyreste overgang fant sted denne måneden. For et par sesonger hadde få, bortsett fra de mest fotballinteresserte, hørt om Ousmane Dembélé. Nå var det en selvfølgelighet for Barcelona å betale godt over én milliard for unggutten.

Romelu Lukaku, Alvaro Morata, Benjamin Mendy, Kyle Walker, Alexandre Lacazette og Gylfi Sigurðsson er andre eksempler på at det er blitt helt normalt å bruke godt over en halv milliard kroner på en fotballspiller.

- Sinnssykt

- Det er en ekstrem utvikling, og prisene er så voldsomme at det er vanskelig å sette seg inn i det, mener landslagsspiller, Mats Møller Dæhli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer