Landslagsspillerne video-overvåkes

I stedet for å reise Europa rundt i jakten på landslagskandidater, kommer Nils Johan Semb til å se stadig flere aktuelle spillere på video. - Det blir ikke akkurat det samme som å se gutta live, men er bedre ressursutnyttelse, sier landslagssjefen til Dagbladet.

I løpet av én dag foran videoen, kan han se og vurdere tre aktuelle landslagsspillere. Det er like mange som Semb så i aksjon på turen til Østerrike og England sist uke.

- For å stå best mulig rustet, håper jeg å få et nettverk av videoleverandører rundt i klubbene. Jeg har allerede tre videoer av Vidar Riseth (LASK Linz), og ønsker meg opptak av flest mulig aktuelle landslagsspillere i aksjon, sier Nils Johan Semb.

Bohinen aktuell

På Østerrike/England-turen så han LASK Linz-duoen Vidar Riseth/Geir Frigård og Derbys Lars Bohinen - sistnevnte i ny, defensiv midtbanerolle.

Riseth ble båret av banen etter en halvtime mot Sturm Graz (1- 0 til LASK), men er helt bra igjen. Frigård var anonym.

- Lars (Bohinen) gjorde en jevnt over bra kamp borte mot Charlton (2- 1 til Derby), og løste den defensive rollen bra. Han er ikke uaktuell for framtidige oppgaver på landslaget. Jeg vil se Lars mer, sier Nils Johan Semb.

- Ei blemme lov

Blemma til Tottenham-keeper Espen Baardsen mot Middlesbrough (0- 3) mener han er slikt som skjer.

- Tabber gjør vi alle. Ei blemme er lov. For Espen er det viktigste at han jevnt over spiller bra, sier landslagssjefen - og signaliserer dermed at Tottenham-keeperen er aktuell for en ny landskamp i Slovenia 10. oktober.

Frode Grodås kan selvsagt også være aktuell til den kampen.

- Frode trener for fullt, men kan ennå ikke bruke den skadde handa. Leddet i den brukne fingeren er fortsatt stivt. Derfor tør jeg ikke si om han er aktuell mot Slovenia, sier Nils Johan Semb.

En annen spiller under lupa, er Håvard Flo i Werder Bremen.

- Han skal jeg også se mer, i tillegg til Lars Bohinen. Alle de norske E-cuplagene (Strømsgodset, Brann, Vålerenga) og Rosenborg i Mesterligaen blir selvsagt også fulgt nøye, sier Nils Johan Semb.

Tropp 1. oktober

Troppen mot Slovenia blir tatt ut torsdag 1. oktober.

- Da har jeg fått med meg E-cupkampene tirsdagen og onsdagen i forveien. Jeg tar ut èn tropp til kampene mot Slovenia og Albania - 18 spillere samt muligens noen på vent, sier Semb.

Latvia dårligst

Sjansene mot Slovenia anser han som 50- 50.
- De er mye bedre enn Latvia, som er dårligste laget i pulja. Vi får en mye tøffere jobb i Slovenia enn vi hadde på Ullevaal da vi røk 1- 3 for Latvia, sier Nils Johan Semb.

Videoen fra Latvia-kampen viser at Norge ble straffet kraftig for de grove feilene som ble gjort.

- Dessuten var vi veldig ineffektive (15- 3 i målsjanser). Etter hvert ble vi utrygge, siden også udyktige. Når man begynner å bomme, og i tillegg har en del spillere som mangler kamptrening, kan det fort tære på selvtilliten, sier Nils Johan Semb.

PÅ KONTORET: Semb vil bruke mer tid på å overvåke potensielle landslagsspillere på video.