Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Landslagsspiss scoret for første gang på over ett år da Tromsø slo Godset

U21-landslagsspiss Runar Espejord var endelig tilbake på scoringslisten i den utsatte kampen mellom Tromsø og Strømsgodset.

TILBAKE I SLAG: Runar Espejord og de andre Tromsø-gutta var stort sett stadig ett steg foran Marius Høibråten og de andre Godset-forsvarerne da Tromsø slo Strømsgodset i den utsatte kampen på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TILBAKE I SLAG: Runar Espejord og de andre Tromsø-gutta var stort sett stadig ett steg foran Marius Høibråten og de andre Godset-forsvarerne da Tromsø slo Strømsgodset i den utsatte kampen på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
  • Tromsø-Strømsgodset 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Runar Espejord og Gjermund Åsen var i sentrum da Tromsø kjørte over Strømsgodset på Alfheim i dag. Skadeplagede Espejord scoret sitt første mål i Eliteserien siden 6. november 2016, mens Åsen sto for tre målgivende pasninger.

Kampen skulle egentlig vært spilt 18.mars , men ble utsatt på grunn av det kraftige snøværet som var i Tromsø den dagen.

Fortjent ledelse

Tromsø var best de første 45 minuttene, og ledet fortjent 2-0 halvveis etter scoringer av Runar Espejord og Kent-Are Antonsen.

Den første assisten til Gjermund Åsen var nok heller ment som skudd, men det brydde U21-landslagsspiss Espejord seg lite om da han styrte ballen i mål fra kort hold.

Espejord mistet store deler av fjorårssesongen med en skade, men virket frisk og fin for Tromsø i dag. Også for U21-landslaget har Espejord gjort sine saker bra i år. Unggutten har startet de to siste kampene for Leif Gunnar Smeruds landslag, og scoret blant annet to mål i forrige kvalifiseringskamp mot Israel.

Scoring nummer to kom etter nok en hard ball inn fra Åsen. Antonsen kom på et saftig løp fra dypet, og satte inn 2-0 med et velplassert skudd.

FORTJENT SEIER: Tromsø vant fortjent 3-1 mot Strømsgodset. Her jubler TIL-gutta etter Kent-Are Antonsens scoring. Foto: NTB scanpix
FORTJENT SEIER: Tromsø vant fortjent 3-1 mot Strømsgodset. Her jubler TIL-gutta etter Kent-Are Antonsens scoring. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et intervju vist på MAX i pausen uttalte Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud at han synes de var «dritdårlige» i første omgang.

Skapte lite

Selv om Skullerud tok ut Bassel Jradi og satte inn Francisco Júnior, hjalp det lite. Godset slet med å skape sjanser mot et sterkt Tromsø-lag.

Istedenfor var det Tromsø som økte ledelsen til 3-0. Nok en gang inntok Gjermund Åsen servitørrollen, og igjen var det et hardt innlegg fra venstresiden som endte opp bak Espen Bugge Pettersen i Godset-buret etter en fin avslutning fra Daniel Berntsen.

Veldig lite stemte for Godset i Tromsø, og stemningen på Alfheim Stadion ble ikke akkurat dårligere da Morten Gamst Pedersen slo en ydmykende tunnel på Marcus Pedersen langt inne på egen halvdel like etter 3-0-scoringen.

Gamst Pedersen spilte for øvrig en meget god kamp sentralt på hjemmelagets midtbane.

Kontringsmål

Elleve minutter før slutt scoret imidlertid Godset på sitt første skudd på mål. Tromsø sendte frem merkelig mange spillere med tanke på at de ledet 3-0.

Gjestene kontret med tre mot én, og innbytter Amahl Pellegrino satte inn redusering.

Men det kom aldri noen sluttspurt fra gjestene. Tromsø var nærmere 4-1 enn Godset var ny redusering.

Tromsø står med to seire og to tap etter fire runder, mens Strømsgodsets fasit er én seier, to uavgjorte og ett tap.

- Vi kunne scoret flere, men jeg er fornøyd. Det var 90 gode minutter, sa Tromsø-trener Simo Valakari til MAX etter kampen.

Eliteserien
Molde43018-59
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Vålerenga42024-86
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Start31025-63
Bodø/Glimt41033-73
Stabæk30214-72
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling