Landslagsspiss truer med å legge opp

Cecilie (20) har ikke trent på to måneder.

SLUTT? Cecilie Pedersen scoret i VM-kvaliken mot Ukraina sist sesong. Etter sesongslutt har hun ikke møtt på en eneste fotballøkt. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SLUTT? Cecilie Pedersen scoret i VM-kvaliken mot Ukraina sist sesong. Etter sesongslutt har hun ikke møtt på en eneste fotballøkt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I fjor høst fikk Cecilie Pedersen beskjed fra landslagssjef Eli Langsem om å forlate Avaldsnes.

Spill i 2. divisjon er ikke gunstig for karrieren med flagget på brystet, og Pedersen takket ja muntlig ja til Arna-Bjørnar da hun kunne velge mellom en drøss med toppklubber.

Nå vurder den målfarlige 20-åringen i stedet å legge opp som fotballspiller, skriver Haugesunds Avis. Årsaken er at Avaldsnes ikke har sluppet henne til toppserieklubben.

- Jeg har vært borte i to måneder nå, og det frister ikke å komme tilbake. Jeg har klart meg fint uten fotball, sier Pedersen til lokalavisa.

Hun bekrefter at det er et reelt alternativ å legge opp.

- Ja, etter alt som har skjedd i det siste.

Pedersen har et år igjen av kontrakten med Avaldsnes, og ifølge Bergens Tidende er klubben i dialog med Arna-Bjørnar om kjøpesummen. I mellomtida får ikke spissen trene med toppserieklubben.

Den unge landslagsspissen er tatt ut i den norske landslagstroppen som spiller to privatkamper på La Manga 20. og 21. november, men er ikke akkurat i kampform.

- Jeg har ikke vært på fotballtrening på to måneder, sier 2009-gullballvinneren til lokalavisa.

GULLKULE: Cecilie Pedersen fikk hovedprisen under utdelingen av Gullballen i 2009. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
GULLKULE: Cecilie Pedersen fikk hovedprisen under utdelingen av Gullballen i 2009. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer