Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsstjernene om det spinnville ryktet: - «Bare Egil» er ikke faren vår

Hegerberg-søstrene endelig gjenforent på A-landslaget.

SUKSESSDUO: Søstrene Ada og Andrine Hegerberg har vunnet mye sammen på fotballbanen. Det har de klart uten hjelp fra Egil Hegerberg, som mange tror er faren deres. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SUKSESSDUO: Søstrene Ada og Andrine Hegerberg har vunnet mye sammen på fotballbanen. Det har de klart uten hjelp fra Egil Hegerberg, som mange tror er faren deres. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Det er ikke ofte at søsken spiller sammen på Norges A-landslag. Brødrene Flo og brødrene Riise er blant de få som har gjort. Nå får de selskap i den eksklusive klubben av to søstre.

Ada og Andrine Hegerberg var et radarpar på aldersbestemte landslag, men det er først nå at Lyon-spissen Ada har fått med seg sin storesøster på A-landslaget.

Begge startet gårsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Wales, som Norge til slutt vant 4-0.

- Det er veldig moro. Vi har en spesiell kjemi. Jeg håper vi kan utnytte det gode samarbeidet som vi har, sier Ada til Dagbladet.

- Vi var et radarpar før. Jeg håper vi kan bli det også på A-landslaget, supplerer Andrine.

Scorer mest i Europa

Hun er to år eldre enn Ada, som i en alder av 20 år har utrolige 38 landskamper og er en hit i Europa som den suveren toppscoreren i fransk fotball.

FAMILIEMØTE: Andrine og Ada Hegerberg fikk besøk av hele slekta etter landskampen mot Wales i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FAMILIEMØTE: Andrine og Ada Hegerberg fikk besøk av hele slekta etter landskampen mot Wales i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

20 mål på elleve kamper i høst gjør Ada til en av Europas mestscorende og mest fryktede spisser.

Storesøster Andrines vei har vært noe tyngre, men nå er også hun endelig i ferd med å etablere seg på A-landslaget.

- Vi har jobbet steinhardt begge to. Det er godt å se at begge lykkes, og at Andrine nå er på landslaget, sier Ada.

De beskriver hverandre som utadvendte, energiske og positve, noe de levde opp til i møtet med Dagbladet etter gårsdagens landskamp.

Smilene og latteren satt løst, ikke minst da Dagbladet dro frem et gammelt rykte. Da duoen spilte i Stabæk, ble nemlig følgende skrevet på hjemmesiden:


«Andrine og Ada Hegerberg er oppvokst på Sunndalsøra, og ble i begynnelsen trent av sin far, Egil Hegerberg, mens de spilte for Sunndal. Faren er muligens best kjent som Bare Egil.»

Søstrene ler når de påminnes dette.

- Det var jo en spøk, som mange gikk på. Folk som kjenner meg godt, ble helt forundret og spurte: «Hæ? Hvorfor har du ikke sagt dette?», forteller Andrine og ler.

- Stabæk lyktes bra med den spøken der, og jeg har fått mange spørsmål om «Bare Egil» er faren vår. Men det er han ikke, tydeliggjør Göteborg-profilen.

Møter gjerne «liksom-pappaen»

Lillesøster Ada kan faktisk ikke huske da ryktet ble sendt ut.

- Nei, men det er jo litt morsomt da. «Bare Egil» er en morsom fyr med kul musikk, sier Ada.


- Skal vi prøve å arrangere et møte med mannen mange tror er faren deres?

- Haha ja, det hadde vært gøy. Hvis du får til det, stiller jeg lett opp, sier Lyon-stjernen.

Hun får støtte av storesøster.

- Ja, det hadde vært veldig moro. Det er på tide at vi møter «faren» vår, sier Andrine med et lurt glimt i øyet.

- Men han ligner ikke akkurat på pappa. «Bare Egil» skal ikke få æren for alt det pappa har gjort for oss, men en morsom fyr er han utvilsomt, sier midtbaneeleganten.

STORSPILTE: Lyon-stjernen Ada Hegerberg storspilte i gårsdagens landskamp mot Wales.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORSPILTE: Lyon-stjernen Ada Hegerberg storspilte i gårsdagens landskamp mot Wales. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Den norske musikeren og komikeren er med på spøken og skriver følgende på sin Twitter-konto:

- Få ting er vondere enn å bli fornektet av sine egne barn.

- Her er det vist en del barnebidrag som skal tilbakebetales! skriver Egil Hegerberg videre i sin andre tweet.

Rørerende familiemøte

Han var ikke å se i Ålesund i går. Det var imidlertid resten av familien Hegerberg, som tok turen fra Sunndalsøra og møtte landslagsduoen på Color Line Stadion etter kampen.

Det hjertevarme møtet kan oppsummeres med smil, latter, klemmer og noen tårer.

- Det var både foreldre, onkler, tanter og alt. Det er ikke så ofte vi ser dem, så det var veldig kjekt og litt rørende, forteller Ada.

- Når mamma har en tåre i øyekroken, var det like før det kom en tåre hos meg også. Men først og fremst var det et veldig hyggelig gjensyn. Det er ekstra moro å spille når familien er til stede, sier Andrine.

Spesielt Lyon-proffen Ada bor langt unna familien store deler av året.

- Livet i Frankrike er bra. Jeg trives godt, både på og utenfor banen. Det er nok å finne på og absolutt verdt det, forteller storscoreren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!