Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagstrener Finjord: Jeg har aldri sett Caro bedre

- Vi var gode som lag, sier Roger Finjord. - Men Caro var fantastisk.

FÅR SKRYT: - Jeg har aldri sett henne bedre, sier Norges landslagstrener om Caroline Graham Hansen (t.h.).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FÅR SKRYT: - Jeg har aldri sett henne bedre, sier Norges landslagstrener om Caroline Graham Hansen (t.h.). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

• Norge - Nederland 4-1 (1-0)

ROTTERDAM (Dagbladet): Han valgte det samme laget som sist og fikk betalt for det. Først og fremst fordi det var mer ro og mot i det norske spillet. Dernest fordi Caroline Graham Hansen var helt enorm.

- Jeg har aldri sett henne bedre, sier Norges landslagstrener.

Og det sier ikke lite. For Caroline Graham Hansen er stort sett alltid god. Og det handler om å gi henne ballen. Så ofte som mulig.

- I dag fikk hun det, sier Roger Finjord. Den sentrale midtbanen gjorde en god jobb der. Og så, i motsetning til mot Sverige, var vi veldig trygge. Og tålmodige.

Norge skapte tre gode målsjanser før Emilie Haavi slo inn 1-0 på strøkent forarbeid av Ada Hegerberg. Det gjør Roger Finjord glad.

- Vi tok tak i denne kampen og bestemte alt fra start. Samtidig skapte vi gode målsjanser. Men vi ble ikke stresset av at vi ikke scoret, vi bare fortsatte. Det viser styrke og kvalitet.

- Hva nå?

- Vi må ha hjelp av Nederland til onsdag. De må slå Sverige samtidig som vi slår Sveits. Men det får vi ta når det kommer. Det viktigste nå er at vi har reist oss som lag og levert en prestasjon som forteller hva som bor i dette laget.

Roger Finjord er synlig stolt. Det har han grunn til. Uavhengig av om det blir Rio eler ikke. Denne kampen mot Nederland forteller at norsk kvinnefotball har en lysende framtid hva landslaget angår. For de to store - Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg (to mål og en målgivende) - er allerede i verdensklasse.

Som 20-åringer.

- Det forteller hva det kan bli, sier Roger Finjord. - Det norske folk kan bare glede seg til framtida. For i denne kampen mot Nederland har vi vist hva vi kan og at jentene kan spille fotball.

- Og når vi tør som i denne kampen tar vi store steg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media