Landslagstrener Høgmo kan velge mellom sju spisser

Hele sju spillere er spissaktuelle i OL-troppen til Sydney. - Det er hard kamp på midtbanen, men enda tøffere konkurranse om spissplassene, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Asker-spissen Linda Medalen er én av spillerne som observeres tett av landslagstreneren. De seks andre spissalternativene er Marianne Pettersen, Ingrid Camilla Fosse Sæthre, Ragnhild Gulbrandsen, Kjersti Thun, Dagny Mellgren og Margunn Haugenes.

- Den harde kampen viser at vi ikke har noe spissproblem. Flere av av de sju forannevnte kan også brukes på andre plasser. 24- 25 spillere er OL-aktuelle. Den endelige OL-troppen blir på 16 utespillere, to keepere og en reservemålmann, sier Per-Mathias Høgmo.

Superveteran Linda Medalen har ikke spilt landskamp i år, og kjemper i første omgang for en plass i troppen til EM-kvalifiseringskampen mot England i Moss søndag 4. juni.

- Jeg så Linda mot Kolbotn 16. mai og skal se henne i to seriekamper til før uttaket av England-troppen. I Kolbotn-kampen gjorde hun et positivt inntrykk, spesielt i lufta, sier Per-Mathias Høgmo.

Hittil i år har fotballjentene spilt åtte kamper. Sju av dem er vunnet: 3- 2 og 2- 1 over USA, 3- 0 mot England, 2- 0 over Finland, 2- 1 mot Canada, 3- 0 over Kina og 5- 0 mot Portugal. Tapet kom mot USA i Algarve Cup 18. mars: 0- 1.