Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagstrener Nystad gir seg etter sesongen

- Det er på tide med nye koster.

Landslagstrener for langrennsgutta Trond Nystad bekrefter overfor Adresseavisen at han gir seg når sesongen er over.

- Jeg kommer til å slutte etter denne sesongen. Årsaken er at jeg mener det er på tide med nye koster, sier han til avisen.

Trond Nystad kom inn som landslagssjef for mennene etter VM i 2011. Han hadde da erfaring som landslagstrener for USA og Sveits.

- Jeg synes det har vært en spennende reise. Det jeg liker best er å jobbe med utøvere som er verdens beste. Og så har vi flinke folk i støtteapparatet. Jeg har fått lov til å jobbe sammen med Steinar Mundal, Tor Arne Hetland, Arild Monsen, Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset. Det artigste har vært den gode jobben som utøverne har gjort, sier Nystad.

Martin Johnsrud Sundby har vunnet Tour de Ski de tre siste gangene, mens de norske løperne med Petter Northug i spissen dominerte stort under VM i Falun i fjor.

Konflikter mellom Northug og Skiforbundet har også preget tiden hans som norsk landslagssjef. Northug var en del av landslaget til etter VM i 2013.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram