GIKK BORT I GÅR: Fotballtrener Øystein Gåre.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
GIKK BORT I GÅR: Fotballtrener Øystein Gåre. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Landslagstrener Øystein Gåre er død

- Vi har mistet en av våre beste menn, sier Nils Johan Semb.

||| (Dagbladet): Norges U-21-landslagstrener Øystein Gåre døde i går etter en sykdomsperiode, melder VG Nett.

Gåre ble sykmeldt fra jobben på ubestemt tid i august.

- Dette er fryktelig trist, det er i hvert fall ikke det sterkeste man kan si. Tankene våre i dag går til kone og familie som sitter igjen, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han har kjent Gåre gjennom fotballen og privat i 25 år.

- Vi har mistet en av våre beste menn altfor tidlig. Jeg kjente Øystein som en flott person og en dyktig trener. Jeg har bare gode ting å si om ham, sier Semb.

Nils Johan Semb forteller at Gåres sykdom forverret seg raskt den siste tiden.

- Det har gått veldig fort. Man kan aldri forberede seg på noe slikt, selv om man skjønte at det var tøft den siste uka, sier Semb.

Flott mann
Tor Ole Skullerud ble Gåres assistent på U21-landslaget i januar, og tok over jobben da Gåre ble syk i sommer.

- Det er bare forferdelig trist at dette kan skje med en kar som for bare noen uker siden egentlig var veldig pigg, sier Skullerud til Dagbladet.

- Jeg har hatt kontakt med ham inntil vi reiste til Kroatia for noen uker siden. Jeg har jo bare jobbet med ham det siste året, men jeg opplevde ham som svært inkluderende og en flott mann. Han var selvfølgelig veldig dyktig fotballfaglig, men han var samtidig veldig lett å forholde seg til. Han var en person man følte man ble tatt godt imot av, og veldig lett å samarbeide med, forteller Skullerud.

Sorg i Bodø
I Bodø tar man nyheten om dødsfallet tungt.

- Hele Bodø/Glimt er i stor sorg. Med sin kompetanse, raushet og personlighet, har Øystein betydd mye for det Glimt har gjort i norsk toppfotball de siste 20 årene, sier daglig leder i Glimt, Bjørn Tore Hansen, til VG Nett.

Gåre ble ansatt som landslagssjef i 2006, og har også tidligere trent Bodø/Glimt i flere perioder. Han trente klubben til seriesølv i 2003, en prestasjon han ble belønnet for med Kniksen-prisen som årets beste trener.