Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagstreneren ikke overrasket over Steiras pangåpning

- Men mangler fortsatt supergiret, sier Egil Kristiansen.

PANGÅPNING: Kristin Størmer Steira overrasket seg selv, men ikke kvinnetrener Egil Kristiansen, da hun gikk inn til annenplass i åponingsrennet på Beitostølen.Foto: Jens Olav Kløvrud/Dagbladet
PANGÅPNING: Kristin Størmer Steira overrasket seg selv, men ikke kvinnetrener Egil Kristiansen, da hun gikk inn til annenplass i åponingsrennet på Beitostølen.Foto: Jens Olav Kløvrud/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Kristin Størmer Steira har hatt en problematisk sesongoppkjøring.  

I juli ble det oppdaget et tretthetsbrudd i hælen Etter to uker på krykker og fire uker med gips, ble det oppdaget enda et tretthetsbrudd i ankelen i september.

Dermed ble de opprinnelige VM-planene ytterligere forpurret, og Tana-jenta måtte belage seg på enda flere uker med alternativ trening.
 
Derfor var det sen spent Steira som bega seg ut på første sin første konkurranse for sesongen da 10 kilometer fri teknikk sto på programmet i den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Hun kunne lite gjøre med suverene Therese Johaug, men var den som fulgte landslagsvenninnens tempo best da hun gikk inn til annenplass, drøyt 40 sekunder bak vinneren. 

- Jeg er overrasket over meg selv. Resultatmessig hadde jeg ingen forventninger i det hele tatt, og egentlig var jeg bare glad over å kunne stille til start. Det trodde jeg ikke for tre, fire uker siden, sier Steira.

LANDSLAGSDOMINANS: Det var Egil Kristiansens landslagsjenter som dominerte åpningsrennet på Beitostølen. Therese Johaug (midten) vant foran Kristin Størmer Steira (t.v.) og Marthe Kristoffersen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LANDSLAGSDOMINANS: Det var Egil Kristiansens landslagsjenter som dominerte åpningsrennet på Beitostølen. Therese Johaug (midten) vant foran Kristin Størmer Steira (t.v.) og Marthe Kristoffersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

En som ikke var like overrasket over det positive resultatet, var kvinnetrener Egil Kristiansen.

- Jeg sa i forkant at jeg forventet at Kristin kom til å være med fra start i år. Hun mangler fortsatt det siste supergiret, men jeg er ikke overrasket over at hun var så godt med, sier landslagstreneren.

Mangelen på supergiret Kristiansen snakker om, kan forklares i mangelen på hardøkter. Steira regner med at det åpner seg gode muligheter for å trene med høy intensitet i ukene som kommer.

- Jeg trenger nok en måned eller to for å komme tilbake i toppform, sier Steira som i motsetning til eksempelvis Marit Bjørgen, kommer til å bruke Tour de Ski som oppkjøringen til VM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!