Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Landslagstreneren måtte slå til en svenske for å få fri bane: - Det var selvfølgelig ikke fint

- Ikke lag noe drama, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 

PARAT MED STAVENE: Roar Hjelmeset sto på stavpost ut fra stadion og fikk gjort mer enn å erstatte Marit Bjørgens brukne stav. Her langer han ut mot den svenske smøreren.&nbsp;<div>Skjermdump: NRK</div>
PARAT MED STAVENE: Roar Hjelmeset sto på stavpost ut fra stadion og fikk gjort mer enn å erstatte Marit Bjørgens brukne stav. Her langer han ut mot den svenske smøreren. 
Skjermdump: NRK
Vis mer

LAHTI (Dagbladet): På vei ut på sisterunden tok landslagstrener Roar Hjelmeset staven i bruk for å få fjernet en svensk smører fra løypa.

Svensken sto i veien for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, men det så ikke han.

Dermed ga Hjelmeset svensken et rapp med staven for å få ham vekk.

- Jeg har full forståelse for han. Han konsentrerte seg om sine damer og heiet på dem. Det var første gang i hele løpet at hele bredden ble brukt oppover bakken. Dette var i bakken ut fra stadion. Han konsentrerte seg om sine svensker, og da Astrid kom rett bak han så ikke han det, forteller Hjelmeset.

KRANGLER: Den norske landslagstreneren Roar Hjelmeset «slo til» til svensk funksjonær i sporet, og etter målgangen måtte nordmannen skvære opp med svenskene. Video: Lise Rafaelsen / Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Snakke ut etter løpet

Problemet ble da han ikke hørte noe heller.

- Astrid ropte flere høye skrik på ham flere ganger, men det hørte ikke han. Han flytta seg i hvert fall ikke. Så jeg ropte på ham jeg også, at han måtte flytte seg, og fortsatt gjorde han det ikke. At jeg da måtte bruke en stav for å få ham til å flytte seg til slutt, det var selvfølgelig ikke fint, men jeg vet ikke om det er så bra at du skal løpe i veien for de som er ute og konkurrerer heller.

- Var han sint?

- Det gikk veldig bra. Vi har prata etterpå og tatt hverandre i hånda, så vi får håpe at det gikk bra.

- Ikke lag drama

Uhrenholdt Jacobsen gikk til slutt inn til bronsemedalje, og var mest opptatt av at det hadde gått fint. Hun fikk ikke med seg at Hjelmeset måtte slå svensken med staven for å få ham ut av Jacobsens bane.

- Jeg vet ikke hva Roar gjorde for å få ham bort, men det blir kanskje litt sånn i kampens hete. Det er jo dumt om vi skal krasje med de som skal sekundere og coache. Vi får gå skirenn vi som går skirenn.

- Kunne dere ha krasjet?

- Det kunne jo fort skjedd det, men han hoppa tilbake igjen da, så det gikk bra, sier Jacobsen, og maner til ro rundt episoden.

- Altså, vi trenger ikke lage noe drama av det. Det skjer jo hele tida at noen løper inn og ut av løypa og at det kan bli litt småknuffing. Det viktigste er jo at ikke jeg og han krasja, tenker jeg.

- Vi tok hverandre i hendene etterpå. Han sa at han var ivrig, og sa var sikkert jeg også ivrig. Vi var enige om at man skal være ivrig når man er på skirenn. Det kan godt hende at vi var for ivrige begge to, men vi tok hverandre i hånda og så gikk det greit, sier Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media