Landslagstreneren mener Zuccarello har oppnådd det umulige

Slakter manglende satsing.

Landslagssjef Roy Johansen er mektig imponert over ishockeyspilleren Mats Zuccarello, men ikke like begeistret over byrådet i Oslo.

Byrådet har nemlig vedtatt at det først skal legges is i Oslos haller 8. september. Eliteserien starter vanligvis i midten av september. Politikerne gir ikke særlig gode signaler om at ishockey er noe man vil satse på i hovedstaden.

- Det er et eventyr. Mats kommer fra en by uten særlig ishockeykultur, sier landslagssjefen lett ironisk med adresse til de bestemmende organer.

- Det er jo bekymringsfullt når de som bestemmer ikke engang vet når serien her hjemme starter. Mats har vokst opp i Oslo, og dette viser bare hvor stort talent han har. Svenskene kan presentere NHL-spillere på løpende bånd, men de har jo lagt alt til rette for sine ishockeyspillere og har stort sett is i sine haller året rundt, sier Johansen til NTB.

- Utrolig At Zuccarello nå er klar for selveste Stanley Cup-finalen i ishockey, forbløffer den norske landslagssjefen.

- Det er jo bare helt utrolig at han har kjempet seg inn på et av de beste lagene i NHL, og at han nå skal være med å spille om noe som kanskje er det største av alt å vinne.

Torsdag var nordmannen igjen sentral for et New York Rangers-lag som avgjorde NHL-semifinalen med 1-0 over Montreal Canadiens hjemme i Madison Square Garden.

Løft Zuccarello fikk ikke så mye istid da John Tortorella var trener i New York Rangers. Alain Vigneault har en litt annen ishockeyfilosofi, og det har passet den lille spilleren godt.

- Jeg tror ikke det spiller så stor rolle hvem som er trener eller ikke, for det er jo slik i alle idretter at man skifter trenere underveis. Mats har fortjent å få spille, og han har jobbet knallhardt for dette. Det viser at alt er mulig hvis man går hardt inn for det.

- Mats har jo hevet både det offensive og ikke minst det defensive spillet. Han er en viktig brikke på laget både i overtall og undertall, fastslår Johansen.

(NTB)

KRITISK: Norge-sjef Roy Johansen er ikke akkurat imponert over is-satsingen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
KRITISK: Norge-sjef Roy Johansen er ikke akkurat imponert over is-satsingen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer