Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beitosprinten 2018

Landslagstreneren om Finn Hågen Kroghs sjetteplass: - Nesten dagens seier

Krogh selv var ekstremt lettet etter oppturen.

LITT BAK, MEN PÅ VEI OPP: Finn Hågen Krogh hadde ingenting å stille opp med i sprintfinalen mot Johannes Høsflot Klæbo, men var likevel den som gledet landslagstreneren mest.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LITT BAK, MEN PÅ VEI OPP: Finn Hågen Krogh hadde ingenting å stille opp med i sprintfinalen mot Johannes Høsflot Klæbo, men var likevel den som gledet landslagstreneren mest. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Finn Hågen Kroghs OL-sesong ble en gedigen nedtur. Krogh trente seg i senk på allroundlandslaget, og fikk aldri opp farta i sporet.

Sesongen ble en så stor nedtur at Krogh vurderte å legge skikarrieren på hylla og ta seg jobb i en sportsbutikk i stedet.

Sommeren og høsten har Krogh brukt til å trene seg forsiktig opp i sprintlandslaget, og før helgens nasjonale sesongåpning var finnmarkingen spent.

Det endte med sjetteplass, et godt stykke bak vinneren Johannes Høsflot Klæbo, uten at det spilte noen som helst slags rolle.

- Det er en ekstrem lettelse, egentlig. Jeg har litt å gå på enda, men dette var en vanvittig stor opptur. Det jeg tenkte før dagen i dag, var at jeg bare måtte ta ett steg av gangen og komme meg så langt som mulig for å få en bra økt. Så kom jeg meg helt til finalen og fikk kjørt meg hardt der. Det ble en kanonøkt, og da tror jeg at jeg kan ta enda noen nye steg i riktig retning, sier Krogh til Dagbladet.

- Fantastisk

Sprintlandslagstrener Arild Monsen brukte enda større ord om dagens opptur.

- Fantastisk! Kanskje noe av det mest gledelige for både meg og ham hele dagen. Det har vært ubeskrivelig at han kom tilbake i dag. Det er nesten dagens seier, sier Monsen til Dagbladet.

Monsen var fornøyd med samtlige av sine landslagsløpere, men altså nærmest rørt over Krogh.

Så gikk det også over all forventning.

- Man går og håper hele tida, men jeg var veldig usikker før helga. Det var jeg, og da var det utrolig deilig å få en bekreftelse på at jeg har gjort ting riktig. Jeg har gjort ting veldig annerledes i år enn jeg har gjort før,for jeg har måttet slippe meg helt ned og begynt helt på nytt. I sommer tenkte jeg at jeg kanskje ikke burde gjort det, men jeg føler når jeg står her i dag at vi har gjort det rett og begynt med blanke ark. Jeg har staket ut en helt ny kurs som har vært riktig for meg, sier Krogh.

- Vi får se en ny Krogh i år?

- Ja, vi får se hva vi skal kalle det, men det er i hvert fall deilig å gå fort på ski.

Overraskelsen Tefre

Gjøran Holstad Tefre hadde også dagen i sprintsporet i dag. Tefre vant prologen, og ble med det en av få som har slått Klæbo i en sprintprolog de siste årene.

Så lekte den 24 år gamle vestlendingen seg gjennom kvart- og semifinalen, før det ble bråstopp på toppen av den aller siste motbakken i finalen.

Fjerdeplassen ble likevel en snakkis i snøhaugene ved siden av sporet.

- Det er selvfølgelig litt surt med en fjerdeplass når jeg følte jeg hadde kontroll på tredjeplassen, men det er jo landslaget mot en gutt fra Førde her, og det er en VM-distanse, så det var tøft det, sier Tefre.

- Det er fire VM-plasser på den distansen?

- Med prologen i dag, og at jeg er nummer fire til slutt, så håper jeg at de er rettferdige og husker dette sånn at jeg får sjansen til å gjøre dette i verdenscupen også. Får jeg det, så skal jeg klare å gjøre dette en gang til. Da skal jeg være med og slåss om en VM-plass.

- Forventer du å få en sjanse nå?

- Jeg forventer ingenting, men jeg mener at når jeg går som jeg gjør i dag, så bør det være i deres interesse at jeg får prøve meg.

Til helgens verdenscupåpning i finske Kuusamo er nok Tefre ikke så aktuell. Der går sprinten i klassisk stil, som altså ikke er den stilarten VM-sprinten går i. Den påfølgende helgen er det en minitour på Lillehammer, før Beitostølen skal arrangere en verdenscuphelg uten sprint helgen etter der.

For Tefre blir det skøytesprinten i Davos i midten av desember som blir den mest realistiske verdenscupsprinten å få prøve seg i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!