Landslagstreneren trekker seg

Carl Henning Gran trekker seg som landslagstrener. Krister Sørgaard blir ny trener.

Les pressemeldinga fra Skiforbundet her.

Herretrener Carl Henning Gran trekker seg som landslagstrener. Årsaken er høyt arbeidspress og et lite barn på åtte måneder.

Mangler motivasjon

- Det går rett og slett på motivasjon. Jeg føler at både for Skiforbundet og for egen del er det bedre at noen andre overtar, sier Gran.

- Dette var din første sesong som trener?

- Jada, men jeg visste hva jeg gikk til, jeg har hatt åtte begivenhetsrike år i Skiforbundet. Det har vært litt ekstra denne sesongen. Resultatene har ikke vært som forventa, og det har vært litt trykk på dét. Jeg vet at man må tåle det, men jeg har en familiesituasjon der jeg ønsker å ta meg mer av familien, sier Gran.

Rett før skisesongen startet, ble han pappa for første gang. Etter at sesongen startet, har han vært nærmest konstant på reisefot.

- Jeg visste at jeg skulle bli pappa, men ikke at det skulle trekke så mye.

Dårlige resultater

Resultatene har vært magre på herresida i år. Først i Val di Fiemme løsnet det for de norske skigutta. Da tenkte Gran allerede på å trekke seg.

- Jeg har tenkt på det i to-tre måneder. Det har vært en prosess, sier han.

- Kunne ikke suksessen i Val di Fiemme oppveie nederlagene så langt?

- Jo jo, det var kjempeartig, og jeg har hatt det trivelig. Men jeg føler at det er bedre at nye krefter tar over før man går løs på neste sesong.

Gran har foreløpig ikke noen ny jobb å gå til.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre enda. Nå skal jeg ta ferie, kose meg og ta meg av familien, sier han.

Krister Sørgaard skal overta stafettpinnen. Sørgaard var selv på skilandslaget fra 1988 til 2001 og har assistert Gran som trener i løpet av sesongen.

UTE AV DANSEN:</B> Verken skiesset Thomas Alsgaard eller landslagstrener Carl Henning Gran blir å se i skisporet til neste sesong. I dag trakk Gran seg som trener for herrelaget.