Landslagstreneren tror Hilde GP får en... kanon-sesong

Hilde Gjermundshaug Pedersen har aldri vært bedre enn nå. Svein Tore Samdal spår en kanonsesong for 41-åringen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): På gårsdagens stafett, hvor Pedersen gikk fem kilometer fri teknikk, hadde bare tsjekkiske Katarina Neumannova bedre etappetid. Den norske veteranen gikk løypa syv sekunder raskere enn vår suverene ankerkvinne Marit Bjørgen. På lørdagens 10 kilometer i klassisk ble Gjermundshaug Pedersen nummer fire.

Mindre mas, mer teknikk

Fra å konsentrere seg om å gå fort, tenker hun nå mer på teknikk. Det er hovedårsaken til at GP ser ut til å kunne gå mot sitt livs sesong, ifølge henne selv og trener Svein Tore Samdal.

-  Tidligere har Hilde vært veldig fokusert på å gå fort, og maste seg litt ut teknisk, forklarer Samdal.

-  Når jeg nå konsentrerer meg om teknikken kommer farten av seg selv, forklarer Hilde, som også tror mer trening på rulleski i sesongforberedelsene innvirker på helgas oppløftende resultater.

-  Jeg har slitt med en betennelse i foten som har gjort at jeg ikke har kunnet løpe så mye, dermed er det blitt mer rulleski isteden, og det tror jeg også har slått positivt ut, sier GP.

Ung i idrettsalder

Vanligvis har hun trengt en del renn for å komme i gang med sesongen. I år er Pedersen med fra første stavtak.

 GLEDER SEG TIL OL:  Hilde Gjermundshaug Pedersen er blitt 41, men har stadig masse å gi i skisporet. -  Når jeg nå konsentrerer meg om teknikken kommer farten av seg selv, sier Hilde. Foto: Torbjørn Grønning
GLEDER SEG TIL OL: Hilde Gjermundshaug Pedersen er blitt 41, men har stadig masse å gi i skisporet. - Når jeg nå konsentrerer meg om teknikken kommer farten av seg selv, sier Hilde. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Jeg har aldri tidligere vært bedre enn dette i november, bekrefter 41-åringen, som egentlig la opp etter forrige sesong.

Nå har hun tro på at årets sesong kan bli hennes beste.

-  Jeg har ikke ladet opp til disse rennene i det hele tatt. Jeg har mye å gå på så dette lover veldig godt, smiler 41-åringen.

Heller ikke Samdal har sett henne bedre.

-  Det Hilde viser her i helga er rett og slett imponerende, og jeg ser heller ikke noe fysisk som skulle hemme henne i å få en kanonsesong. Hilde er ikke så gammel i idrettslig alder, hun hadde en del år der hun ikke satset, minner Samdal om.