VURDERER: Aksel Lund Svindal imponerte alle ved å rekke VM, og i tillegg levere gode resultater. Nå må han vurdere om han skal kjøre verdenscup resten av sesongen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VURDERER: Aksel Lund Svindal imponerte alle ved å rekke VM, og i tillegg levere gode resultater. Nå må han vurdere om han skal kjøre verdenscup resten av sesongen. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Landslagstreneren tror sesongen til Lund Svindal er over: - Han risikerer mye

Tar avgjørelsen i fred og ro.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Lørdag gjorde Aksel Lund Svindal nesten det umulige da han suste inn til en sjetteplass i VM-utforen - fattige 14 hundredeler bak pallen. På søndag reiste han hjem til Norge.

Landslagstrener Håvard Tjørhom tror 32-åringen har kjørt sitt siste konkurranserenn denne sesongen, selv om siste ord i saken ennå ikke er sagt.

- Det heller mot å kutte det nå. Heller bruke den tiden på å trene på vintersnø mens de andre konkurrerer, men avgjørelsen er ikke tatt ennå. Han ville ha et par dager på å tenke seg om, sier Tjørhom til Dagbladet.

Risikerer mye Grunnen til at dette i det hele tatt er tema, er at fartskongen de siste sesongene risikerer mye ved å stille til start i de resterende verdenscuprennene etter VM.

- Fortsetter han å kjøre og et renn blir avlyst eller kjører svakt kan han ende opp med å miste mange rankingplasser. Da får han en dårligere startposisjon neste år, sier landslagstreneren.

RISIKERER MYE: Landslagstrener Håvard Tjørhom mener Aksel Lund Svindal risikerer mye dersom han starter i verdenscupen etter VM. Med dårlige resultater vil han miste mange plasser på rankingen før neste sesong, og med det få et langt dårligere startnummer. Foto: Hans Arne Vedlog   /  Dagbladet
RISIKERER MYE: Landslagstrener Håvard Tjørhom mener Aksel Lund Svindal risikerer mye dersom han starter i verdenscupen etter VM. Med dårlige resultater vil han miste mange plasser på rankingen før neste sesong, og med det få et langt dårligere startnummer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

I utgangspunktet høres dette heller ikke veldig dramatisk ut, men for en alpinist som kjemper med nebb og klør for å vinne verdenscupen sammenlagt kan startnummer 45 kontra startnummer 15 i et par renn være nok til at den store krystallkula glipper.

Tjørhom forteller også at Svindal rett og slett var sliten, og at det kan være greit med litt ro og hvile etter et kappløp mot klokka for å rekke VM.

- Han har brukt veldig mye energi på å bli klar til VM. Han var rett og slett utlada etter utforen. Han sa at å holde det kjøret nå blir tøft. Det er bra for ham å stikke av nå og ta en liten pause og ta den avgjørelsen i ro og mak.

Viktig for laget Uansett hva avgjørelsen måtte bli, det vil merkes om Svindal bestemmer seg for å droppe resten av sesongen.

- Det er klart at vi som landslag ikke har så mange løpere. Han er viktig for oss på mange måter. Sjansene for gode resultater er større og gutta bruker hverandre mye. Det blir litt pussig uten han.

Så langt har ikke VM blitt helt det alpinistene hadde sett for seg. Både i utfor og super-G hadde Norge en soleklar medaljekandidat i Kjetil Jansrud, mens samme manns sølvmedalje i kombinasjonen nærmest var for en bonus å regne.

Tjørhom trekker litt på det, men faller ned på at det blir for dumt å klage.

- Alt i alt må vi være fornøyd med å ha en medalje. Vi skulle gjerne hatt én eller to til, men samtidig er det en tøff konkurranse.

VM fortsetter tirsdag kveld med lagkonkurranse i Vail. Der skal Ragnhild Mowinckel, Nina Løseth, Espen Lysdahl, Sebastian Foss-Solevåg og Leif Kristian Haugen forsvare Norges ære.