Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagstreneren vil ikke love Northug OL-plass

- Ikke i god nok form.

INGEN GARANTI: Petter Northug er Norges største skistjerne, men er ikke lovet plass i OL.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN GARANTI: Petter Northug er Norges største skistjerne, men er ikke lovet plass i OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug er ikke garantert plass på laget som reiser til OL i Sotsji i februar. Til NRK sier landslagtrener Trond Nystad at Northug ikke er forhåndsuttatt.

- Nei, kvalifisert er han ikke, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Petter Northug viste at formen er i anmarsj med seier i det 42 kilometer lange La Sgambeda i Italia søndag, men skistjernen har ikke levert gode resultater i sesongstarten i verdenscupen.

Han ble bare nummer 37 på lørdagens 30-kilometer i Davos.

- Ut ifra hva Petter har vist så langt i år er han ikke kvalifisert, sier Nystad.

Ikke i form Northug valgte å droppe sprinten i Davos i går. Vurderingen var at Northug vil ha et bedre treningsutbytte av å gå langløp nå, siden sprinten sitter lengre i beina.

- Petter er ikke i form, sa landslagssjef Trond Nystad overfor Dagbladet i Davos.

- Det var Petter selv som bestemte dette, han er jo en erfaren mann. Når han ønsket det sånn, var avgjørelsen lett å ta, sa Nystad til Dagbladet.

Gløersen i superform På sprinten i går var det Anders Gløersen som stakk av med seieren.

Han overrasket mange og la inn en god søknad om å være med til OL.

- Anders leverte en veldig god søknad. Han er jo kanskje den på sprintlandslaget som har best kapasitet og sterkest motor, og det er ikke alltid man får utbytte av det i sprint. Men her, også som det er i OL, er det jo en løype der det ikke er noen krise om man er nummer fem eller seks i løpet av etappen, sier trener Arild Monsen til Dagbladet.