Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagsutøver arrestert etter gjengvoldtekt i Sverige

Om bord på studentcruise.

VOLDTEKT: Totalt fire personer - der én er en landslagsutøver - er arrestert mistenkt for gjengvoldtekt på et studentcruise i Sverige. 
Foto: SÄNNÅS PER-OLOF  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
VOLDTEKT: Totalt fire personer - der én er en landslagsutøver - er arrestert mistenkt for gjengvoldtekt på et studentcruise i Sverige. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt fire personer er arrestert mistenkt for gjengvoldtekt under et studentcruise på Silja Galaxy. Det skriver svenske Aftonbladet.

Saken fikk en ny vending i dag etter at ytterligere to menn på 19 år ble arrestert.

Én av mennene er en idrettsutøver som har konkurrert på landslagsnivå i en individuell idrett. Han har markert seg på juniorlandslagsnivå, men også deltatt på seniorlandslaget, opplyser mannens advokat Per Svedlund.

To menn ble arrestert for ei snau uke siden mistenkt for grov voldtekt om bord på båten. Én av disse ble løslatt på grunn av manglende bevis. I dag opplyser svensk presse at ytterligere to menn er arrestert.

Én av disse er landslagsutøveren.

- Han har, så vidt jeg forstår, ikke begått lovbrudd tidligere. Han skulle på internasjonale oppdrag (for idretten) denne våren, men dette kan han nå gå glipp av, sier mannens advokat Per Svedlund til Aftonbladet.

Det jobbes fortsatt med tekniske bevis etter hendelsen som skjedde i et rom om bord på båten mellom klokka 04 og 07 den 30. mars.

Advokat Svedlund vil ikke kommentere om hans klient befant seg i samme rom der den angivelige gjengvoldtekten fant sted.

Aktor Kristin Morén er fornøyd med utviklingen fredag.

- De er mistenkt for en grov handling. Jeg er glad tingretten delte min oppfatning av at det var skjellig grunn til mistanke, sier Morén.

DNA-TESTET: Det ble gjennomført DNA-tester etter voldtekten i Sverige. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
DNA-TESTET: Det ble gjennomført DNA-tester etter voldtekten i Sverige. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!