Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har trykket opp 1500 kirkeprogram til Skofteruds begravelse

Landslagsvenninner skal bære kisten

Vibeke Skofteruds gravferd vil sprenge kapasiteten i Eidsberg kirke torsdag. - Jeg ønsker å gjøre begravelsen så normal som mulig, sier prost Runo Lilleaasen

BISETTES: Vibeke Skofterud bisettes i Eidsberg kirke torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BISETTES: Vibeke Skofterud bisettes i Eidsberg kirke torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fungerende prosten skal forrette sammen med kapellan Magnus Grøvle Vesteraas. Skofterud omkom i en alder av 38 år. Det skjedde i slutten av juli etter en ulykke med vannscooter.

Torsdag vil en lang rekke av personligheter i idretts-Norges ta farvel med den populære langrennsløperen sammen med familie, venner, bekjente og lokalbefolkningen.

Lilleaasen ble ordinert til prest i 1980, to måneder etter at Skofterud kom til verden.

1500 kirkeprogram

- Jeg har fulgt mye langrenn og Vibeke på TV opp gjennom årene, men jeg kjente henne ikke utover det, sier han til NTB.

- Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, men det er trykket opp 1500 kirkeprogram. Vi har 450 sitteplasser i kirken, og utover det er det ikke kapasitet for flere innendørs. Derfor er det satt opp en storskjerm og benker utenfor kirken, sier Lilleaasen.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke, sier Lilleaasen.

BLINKFESTIVALEN: Under skiarrangementet Blinkfestivalen, i Sandnes, ble det fredag formiddag holdt ett minutts stillhet for å minnes Vibeke Skofterud. Lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg og svenske Charlotte Kalla fortalte Dagbladet at det har vært godt å være sammen i sorgen. Video: Andreas Lekang Vis mer

Støtte

Det er lagt ut tre kondolanseprotokoller i Østfold i forbindelse med Skofteruds død. Lilleaasen oppfordrer også til at familien og kjæreste får SMS og mail med støtteerklæringer.

- Send det gjerne utover høsten. Da trenger de det. Torsdag vil det ikke være mulig for dem å snakke med og takke alle frammøtte, sier Lilleaasen.

Familie og flere av Skofteruds tidligere landslagsvenninner i langrenn skal bære kisten.

Det blir så minnestund i Eidsberghallen. Den ledes av TV-profilen Carsten Skjelbreid.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!