Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Golberg jakter revansje etter vrakingen

Landslagsvrakede Golberg og Caspersen Falla vant prologen da flere stjerner aldri kom til start

Petter Northug står over sprinten, i likhet med Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg. Northug retter i stedet fokuset mot cupfinalen og dernest verdenscupåpningen i Kuusamo.

STÅR OVER: Petter Northug går ikke dagens sprint på Beitostølen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STÅR OVER: Petter Northug går ikke dagens sprint på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Petter Northug hadde opprinnelig planer om å gå dagens sprint på Beitostølen for å få litt fartstrening før verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg.

I stedet endte 30-åringen opp med å gå gårsdagens 15 kilometer fristil. Etter 15. plassen sa Northug at han var usikker på om han ville konkurrere på dagens sprint. Cupfinalen mellom favorittlaget Rosenborg og Kongsvinger på Ullevaal fristet også.

- Jeg og Niklas har diskutert om vi skal dra til Oslo for å se cupfinalen eller om vi skal gå sprinten. Vi får se, sa Northug etter gårsdagens renn.

Står over sprinten

Han advarte samtidig favorittklubben mot å ta for lett på oppgaven.

- Rosenborg må være skjerpet fra første sekund. Vi så hvordan Kongsvinger overrasket Strømsgodset med fightervilje. De spiller sin viktigste kamp i livet og vil fighte. Men jeg tror Kåre Ingebrigtsen har stålkontroll, konkluderte langrennskongen.

Cupfinalefristelsen ble tydeligvis for stor, for verken Niklas Dyrhaug eller eldstebror Northug er å se på startlistene før dagens prolog. Det er i stedet hans lillebrødre Tomas og Even Northug. Eldstebror har likevel skumle hensikter på sprinten i Kuusamo neste helg.

- Med overskudd og «punch» bør jeg gjøre en bra sprint i Kuusamo. Det er en løype som passer meg bra, tror Northug,

Northugs trener Stig Rune Kveen skriver i en SMS til Dagbladet at hovedformålet med å stå over i dag, er å finne overskuddet til verdenscupåpningen.

- Petter står over i dag for å finne det gode overskuddet til Kuusamo, sier Kveen.

Falla og Golberg best i prologen

Som ventet står også Marit Bjørgen over dagens sprint. Det samme gjør Ingvild Flugstad Østberg. Dermed må Maiken Caspersen ta på seg et soleklart favorittstempel, men Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Katja Visnar, Kathrine Harsem, Mari Eide og Vesna Fabjan er også i favorittsjiktet.

Eirik Brandsdal deltar ikke på herrenes første sprint i 2016/17-sesongen. På plass er imidlertid sterke sprintere som Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Ola Vigen Hattestad, Andrew Young, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnstad Skar, Martin Løvstrøm Nyenget, Andrew Musgrave og Anders Gløersen, i tillegg til de to yngste Northug-brødrene.

Maiken Caspersen Fall vant kvinnenes prolog foran Eide, Fabjan, Harsem, Visnar, Cebasek og Weng i nevnte rekkefølge, mens landslagsvrakede Pål Golberg var sterkest i herrenes prolog. Prologen vant foran Johannes Klæbo, nevnte Krogh, Emil Nyenget, Tomas Northug, Iversen, Skar og Gløersen.

Kvartinalene starter kl. 10.15.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!