Landslagsvraket Demidov vurderer Russland

- Må kanskje tenke i andre baner.

VURDERER LANDSLAGSSKIFTE: Vadim Demidov (t.v.) har lenge vært fast inventar på det norske U21-landslaget, men har foreløpig ikke fått sjansen i offisielle kamper på A-nivå. Derfor vurderer han muligheten for å spille for foreldrenes fødeland, Russland. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
VURDERER LANDSLAGSSKIFTE: Vadim Demidov (t.v.) har lenge vært fast inventar på det norske U21-landslaget, men har foreløpig ikke fått sjansen i offisielle kamper på A-nivå. Derfor vurderer han muligheten for å spille for foreldrenes fødeland, Russland. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

||| (Dagbladet.no): Stopperplassen voldte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mye hodebry under siste samling mot Makedonia og Nederland.

Likevel valgte Drillo å overse et åpenbart alternativ i Vadim Demidov da både Tore Reginiussen (skade) og Brede Hangeland (suspensjon) forsvant ut i tur og orden.

Dermed ble løsningen mot Nederland å sende utpå den eldste landslagsdebutanten siden 1945 i Morten Fevang. Selv om Demidov benekter at han er skuffet over vrakingen, vurderer han nå muligheten for å spille for foreldrenes fødeland, Russland.

— Jeg hadde egentlig bestemt meg for å spille for Norge, men kommer det en henvendelse fra det russiske forbundet så må jeg ta stilling til det. Jeg er russisk og snakker russisk. Men jeg har bodd lenge i Norge også
, sier Demidov til Adresseavisen.

- Har ambisjoner
Rosenborg-spilleren understreker at han ikke har satt i gang noen prosess for å skifte landslag, men innrømmer at han har forhørt seg med både Norges Fotballforbund (NFF) og Fifa for å finne mer ut av hvordan regelverket er i slike tilfeller.

- Jeg har jo ambisjoner og så lenge jeg ikke kommer med på landslaget her, så må jeg kanskje tenke i andre baner, sier Demidov til adressa.no.

Ifølge Adresseavisen har det russiske fotballforbundet tidligere forhørt seg med Demidov om mulig landslagsspill, selv om han har spilt aldersbestemt landslagsfotball for Norge. 22-åringen har også fikk også noen minutter for A-landslaget i fjor mot Uruguay. Men da dette var en treningskamp, legger ikke det noen begrensninger på muligheten for å bytte landslag, bekrefter en Fifa-talsmann overfor Adresseavisen.

Fifa har også opphevet regelen om at spillere som har spilt aldersbestemt landslagsfotball må bestemme seg for hvilken nasjon de ønsker å representere innen de har fylt 21 år.

Ikke statsborger
Det som imidlertid er et mulig hinder for Demidov, er at han ikke er russisk statsborger. Fifa-regelverket slår fast at man må ha statsborgerskap i landet man vil skifte til allerede før man har spilt sin første landskamp på ungdomsnivå.

Demidov mener likevel å vite at det åpnes for individuell særbehandling i visse tilfeller.

— Jeg tror ikke FIFA vet 100 prosent hvordan dette er. Jeg har som sagt russiske foreldre og mye slekt der. Da stiller det seg litt annerledes. Det jeg har hørt er at slike saker blir vurdert individuelt, sier han.

Dagbladet.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra landslagsledelsen i formiddag.