Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landsmannens «død» ble Bentekes brød. Senket serielederen tross flau bom

- Det er det verste jeg har sett.

HELT: Christian Benteke scoret kampens eneste mål mot serieleder Leicester. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
HELT: Christian Benteke scoret kampens eneste mål mot serieleder Leicester. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer

• Liverpool - Leicester 1-0 (0-0)

(Dagbladet): At Leicester skulle komme til Anfield som serieledere og favoritter, fremsto som en utopi før sesongen.

Men der Liverpool-maskineriet aldri har klart å finne den rette kursen, har alt gått på skinner for Leicester-toget med Riyad Mahrez og Jamie Vardy som anførere.

Sensasjonslagets nye stjerneduo ble nok nevnt flere ganger på Liverpools taktikkmøte før kampen. Det ga uttelling, for Vardy og Mahrez utrettet heller lite.

Christian Benteke ble den store helten da han satte inn kampens eneste scoring. Belgieren startet kampen på benken, men fikk muligheten da Divock Origi måtte ut med skade.

Dermed kom uttrykket «den enes død, den annens brød» til syne da Liverpool slo serieleder Leicester på engelsk fotballs store festdag. Triumfen var fullt fortjent av et Liverpool-lag som effektivt stoppet Leicesters eksplosive angrepsfotball.

- Det var hell i uhell. Noen ganger er det slike uhell som må til for at et lag skal få uttelling, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre om det påtvungede innbyttet av Benteke.

Presset serielederen Liverpool åpnet best på eget gress og hadde blant annet en god mulighet ved Divock Origi etter 25 minutter, men belgierens forsøk ble stoppet av Kasper Schmeichel.

Også Adam Lallana hadde et farlig skuddforsøk tidlig i kampen, mens Vardy stod bak det nærmeste gjestene hadde en målsjanse i kampinnledningen.

Like før pause viste Mahrez seg fram da han tryllet seg inn i et svært trangt mellomrom, men fikk likevel sendt ut en kanonkule mot Simon Mignolet i Liverpool-buret. Belgieren slang seg som en panter og slo ballen til corner.

Endelig for Benteke Det sjansefattige kampbildet fortsatte i 2. omgang. Leicester åpnet relativt friskt, men etter hvert gjenerobret Liverpool initiativet i kampen.

Det ga uttelling i det 63. minutt. Christian Benteke, som ble byttet inn for landsmannen Origi etter sistnevntes skade, sendte hjemmefansen til himmels da han styrte Firminos innlegg i mål.

Leicester forsøktet å slå tilbake, men klarte ikke å gjenskape magien som har gjort dem til serieledere. I stedet var Liverpool nærmere 2-0, ikke minst da Benteke og halve Liverpool-laget kontret på åpent mål da Kasper Scheimechel ble med i angrep på en corner.

Benteke bommet utrolig nok på gigantsjansen - til latter fra blant annet Leicester-leiren.

- Det er helt utrolig. Det er det verste jeg har sett, ropte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund da Benteke ikke klarte å få ballen i mål.

Til tross for den uforklarlige missen, ble Benteke matchvinner og helt. Dermed vant Liverpool fullt fortjent på engelsk fotballs festdag.

AVGJØRENDE: Innbyttet av Christian Benteke ble matchavgjørende. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock
AVGJØRENDE: Innbyttet av Christian Benteke ble matchavgjørende. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media