Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landsskytter-stevnet arrangeres som planlagt

Vurderte avlysning etter tragediene i Oslo og på Utøya.

NY «KONGEFAMILIE»: Knut Jørgen Brodahl fra Fana ble skytterkonge, mens Kristina Vaseng fra Nordre Skage ble skytterprinsesse på fjorårets Landsskytterstevne i Elverum. I år får de sine arvtagere når det i kveld ble bestemt at Landsskytterstevnet i Bodø arrangeres som planlagt.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY «KONGEFAMILIE»: Knut Jørgen Brodahl fra Fana ble skytterkonge, mens Kristina Vaseng fra Nordre Skage ble skytterprinsesse på fjorårets Landsskytterstevne i Elverum. I år får de sine arvtagere når det i kveld ble bestemt at Landsskytterstevnet i Bodø arrangeres som planlagt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsskytterstevnet i Bodø går som planlagt i perioden 31. juli til 6. august. Det ble klart mandag.

Opp mot 7000 deltakere er ventet til stevnet. Etter tragediene i Oslo og på Utøya tok Det frivillige Skyttervesen (DFS) en ny gjennomgang.

Etter diskusjoner med Forsvarsdepartementet og deler den politiske ledelsen i Norge, falt DFS ned på å gjennomføre arrangementet.

Vedtaket ble gjort med seks mot to stemmer i DFS-styret.

- Vi har besluttet å arrangere. Det vil bli lagt inn minnehøytideligheter og andre markeringer underveis. Vi vil også ha en dempet profil over det hele, sier Olav K. Vaaje til NTB.

Han er president i Norges Skytterstyre og stemte for en gjennomføring.

- Likevel har jeg full forståelse for at andre i styret hadde et annet syn, sier Vaaje.

(NTB)