Landsskytter-stevnet endrer programmet

Hele arrangementet tones ned.

Arrangøren av Landsskytterstevnet i Bodø gjør flere endringer i programmet etter de tragiske hendelsene på Utøya og i Oslo sist fredag.

Landsskytterstevnet starter lørdag og varer til 6. august. Det frivillige Skyttervesen (DFS) vurderte å avlyse, men bestemte seg til slutt for å gjennomføre konkurransene etter diskusjoner med Forsvarsdepartementet og deler av den politiske ledelsen i Norge.

Lederen av hovedkomiteen i årets LS, Thor-Arne Tobiassen, sier til Avisa Nordland at det vil bli gjort flere endringer i programmet.

- Vi har gjort endringer og enda flere endringer vil det trolig bli underveis, uten at vi kan peke på alle akkurat nå. Hele LS vil på mange måter tones ned så mye som mulig, sier Tobiassen.

Ikke militært NM Noen av endringene er at militært NM utgår i sin helhet, åpningsseremonien flyttes fra torget i Bodø sentrum til Bestemorenga der konkurransene skal gå, og planene om å ha LS-show på torget hver dag skrinlegges.

Onsdag ble det også klart at NRK ikke kommer til å ha noen sendinger fra Landsskytterstevnet.

- Preger oss alle Tobiassen forteller at arrangørstaben er preget av angrepene på Utøya og i Oslo.

- Situasjonen preger oss alle. Det vil den også gjøre helt til LS er over. Det er mange frivillige som har jobbet hardt og lenge for at dette skal bli et bra arrangement. Vi reagerer alle på det som er skjedd, og vi reagerer også forskjellig. Dette må vi ta hensyn til, sier Tobiassen.

- Vi er slitne både mentalt og psykisk. Vi jobber hardt for å stå samlet og løse oppgavene vi er satt til, som best vi kan, legger han til.

Opprinnelig var 4097 skyttere påmeldt til årets LS. Ifølge Avisa Nordland blir det trolig et større frafall av skyttere enn normalt når stevnet starter til helgen.

(NTB)