SKADET:  Vegar Eggen Hedenstad har slitt med skade hele sesongen. Derfor lånes han nå etter all sannsynlighet ut til Eintracht Braunschwig. Her fra U21-sluttspillet i Israel for ett år siden.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKADET: Vegar Eggen Hedenstad har slitt med skade hele sesongen. Derfor lånes han nå etter all sannsynlighet ut til Eintracht Braunschwig. Her fra U21-sluttspillet i Israel for ett år siden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Lånes ut etter marerittsesong

Vegar Eggen Hedenstad erstatter Omar i 2. Bundesliga.

Etter nesten et års skademareritt ser det ut til at Freiburg-proffen Vegar Eggen Hedenstad prøver seg på lån hos Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

23-åringen spilte kun én times førstelagsfotball for Freiburg forrige sesong og lengter etter spilletid. En overgang til Braunschweig kan gi Hedenstad kamptrening på veien tilbake fra skadeproblemene.

- Det er ikke 100 prosent sikkert, men det går mot utlån til Braunschweig. Det er bare signaturen som mangler, bekrefter den tidligere Stabæk-spilleren overfor Nettavisen.

Han skriver trolig under på en låneavtale som strekker seg ut kommende sesong. I Braunschweig kan han bli erstatter for den norske landslagsbacken Omar Elabdellaoui, som nylig ble Olympiakos-spiller.

- Ingen nedtur Å ta steget ned ett nivå i tysk fotball, ser Hedenstad ikke på som noen skuffelse.

- Jeg ser overhodet ikke på et utlån til Braunschweig som en nedtur, men som en mulighet til å spille kamper og komme i skikkelig bra form, sier han.

Hedenstad gjorde comeback etter skade i europaligakampen mot Estoril i oktober i fjor, men deretter spilte han ikke ett eneste minutt for førstelaget. Han ble operert for lyskeproblemer i november, men klarte ikke å spille seg inn i laget før sesongen var omme.

(NTB)