Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lang dags ferd mot champagne

Mike Sanderson kan gå til banken som eier båten hans og heve nok en seierssjekk. Men champagnen ble temperert før sprettingen.

For det ble en lang ferd mot målstreken for Mike Sanderson og «ABN Amro One» og seiersbonusen satt langt inne for Volvo Ocean Races suverent beste skipper.

Men seiersbonusen fra båteieren, meglerfirmaet Alfred Berg og Amro Bank, kan innkasseres for Mike Sanderson, som har drøyt 10 millioner kroner i fast gasje for Volvo Ocean Race.

Start og stopp

Først stanset «ABN Amro One» fullstendig opp tre timer før mål. Og bakfra kom Movistar med stor fart. Men så løsnet det for lederbåten. Mike Sanderson dro inn det usynlige ankeret og satte kurs mot mållinja og en ny seier i Volvo Ocean Race _ trodde alle. Men like etter at de passert bybroa utenfor Baltimore var det igjen full stopp for «ABN Amro One». I en halv time kunne se målbåten to nautiske mil borte, men uten vind, ingen fremdrift. Sanderson sendte en mann opp i masta for å speide etter vind, og alt ble gjort klart for en lang dags ferd mot natt.

Men vinden kom omsider tilbake til den nederlandske båten og sakte, sakte seilte de over mållinja i to knops fart - dersom to knop kan regnes som fart.

Spansk andreplass

Spanias «Movistar» ligger nå 17 nautiske mil fra mål og kommer til å gå i mål i løpet av natta. Dermed er den første store spenningen rundt 5. etappe over.

En seiersvant gjeng på «ABN Amro One» kan gå i dusjen for første gang på 15 dager. Og mens de går til sengs en gang utpå natta, kan de tenke på de fem båtene som er midt i en tilspisset kamp ute på sjøen. «Pirates of The Caribbean» holder et foreløpig sikkert grep om tredjeplassen og er 117 nm fra mål, men kan komme til å gå på en smell om de havner i samme stilla som «ABN Amro One» gjorde i kveld.

KAMP OM SMULENE: De to første plassene er opptatt i Volvo Ocean Races 5. etappe. Nå  skal ABN Amro Two, Ericsson og Pirates of The Caribbean kjempes om den siste pallplassen, og om å unngå sisteplassen. Foto: Odd Roar Lange
KAMP OM SMULENE: De to første plassene er opptatt i Volvo Ocean Races 5. etappe. Nå skal ABN Amro Two, Ericsson og Pirates of The Caribbean kjempes om den siste pallplassen, og om å unngå sisteplassen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

82 nm lenger bak er det kun 26 nautiske mil som skiller «Ericsson Racing Team», «Brasil 1» og «ABN Amro Two». Båtene seiler mellom 15 og 18 knops fart og vil utkjempe en spennende duell inn til Baltimore.

TIL TOPPS: ABN Amro One måtte sende en mann i riggen både etter starten og før målgang. En luftig jobb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media