Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lang dags ferd mot fjerdeplass

Hoppene tok bare noen sekunder. Det som tok tid for Roar Ljøkelsøy (28) i går, var alle forberedelsene.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  For å komme på pallen, må jeg hoppe enda råere. Jeg er der snart, og synes det er greit å bli nummer fire på en dag hvor det er mye som ikke stemmer, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Forberedelsene til rennet startet klokka ti på formiddagen med fotball og spensthopp på Heimdal videregående skole.

-  Deretter var jeg innom skredderen inne i sentrum og fikset på en hoppdress som ikke var helt i orden. For å bli godkjent, måtte den sys inn en halv centimeter i halsen, forteller Ljøkelsøy.

Hjelp av Forfang

Vel på plass i smørebua ved siden av hoppet i Granåsen, fikk han hjelp av Daniel Forfang med å sjekke at skredderen hadde gjort jobben ordentlig. Alt var i orden - dressen ville passere testen.

Ute var det silregn og ufyselige forhold.

-  Ubegrunnet frykt

Deretter bar det ut på dagens første løpetur, etterfulgt av en kjapp imitasjonstrening med trenerne Mika Kojonkoski og Geir Ole Berdahl for å kjenne på følelsen.

Klokka 15.10, nøyaktig en time etter at han hadde kommet til smørebua, tok Ljøkelsøy Fischer-skiene på nakken og gjorde seg klar til dagens første og eneste treningshopp.

-  125,5 meter var en helt grei start. Nå er det bare å trøkke til i rennet, sa han etter å ha startet dagen omtrent som han hadde forventet.

Foran førsteomgangen forsvant han på en ny joggetur inn i mørket oppe ved kulen. Alvoret nærmet seg. For ikke å bli gjennomvåt, tok han på seg en svart plastsekk.

-  Sjekket utstyret

-  Kanskje jeg flyr bedre med plastsekken på meg? ropte Ljøkelsøy tilbake. Han var på hjemmebane, og struttet av selvtillit.

Oppe på toppen gikk han igjennom hoppet, og sjekket at utstyret var passe stramt og i orden. Deretter var det bare å puste dypt inn, og la det stå til.

Førstehoppet hans på 129,5 meter var dagens lengste så langt. Et utslag i nedslaget gjorde at hjemmefavoritten lå på sjetteplass foran finaleomgangen.

Etter hoppet roste han publikum i høye ordelag.

-  Det er kjempeartig å hoppe her. I finaleomgangen skal jeg trøkke til skikkelig, og ta bedre nedslag.

Perfekt glid

Foran sistehoppet kokte adrenalinet. Gliden på skiene var perfekt, utstyret helt topp.

Det var bare å gi full gass, og satse på pallen.

Så fikk han utslag i nedslaget igjen.

-  Det var ikke så mye som i førstehoppet, men nok til at jeg merket det godt. Utslagene gjorde at jeg fikk litt for dårlige stilkarakterer, sier Ljøkelsøy etter å ha avsluttet konkurransen med 129 meter til tre ganger 19 i tellende stilkarakterer.

Med andreplass da to mann gjensto, håpet han på en pallplass. Så slo tsjekkeren Jakub Janda til med 133 meter og steinansiktet Janne Ahonen med 135,5. Ljøkelsøy måtte nøye seg med fjerdeplass.

-  Jeg er på sporet av noe stort, men hadde ikke helt dagen. Tida vil vise at Janne Ahonen heller ikke er uslåelig, sier Ljøkelsøy før han satte kursen for en hyggelig middag på hotellet og premieutdeling nede i sentrum.

SNART MIN TUR: Forrige vinters storhopper Roar Ljøkelsøy (t.h.) titter opp til pallgutta Jakub Janda (t.v.), Janne Ahonen og Andreas Wiedhölzl. - Fjerdeplass er greit på en dag hvor det er mye som ikke stemmer, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media