I TROPPEN?: Hele seks spillere kan måtte se kampen mot Almeria på sidelinjen for Real Madrid. La Liga-ekspert Petter Veland tror dermed at vi kan få se navnet til Martin Ødegaard i troppen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I TROPPEN?: Hele seks spillere kan måtte se kampen mot Almeria på sidelinjen for Real Madrid. La Liga-ekspert Petter Veland tror dermed at vi kan få se navnet til Martin Ødegaard i troppen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Lang skadeliste for Real Madrid. Kan åpne døra for Ødegaard

Med i troppen mot Almeria?

(Dagbladet): Når Real Madrid onsdag møter Almeria i spansk La Liga, er det med mange av stjernespillerne på sidelinjen.

Blant annet er Gareth Bale og Luka Modric er skadet, mens Sergio Ramos soner karantene. Fem, trolig seks av spillerne må finne seg på tribunen mot laget som kjemper nederst i serien.

Det åpner dørene for at Martin Ødegaard (16) får en plass i troppen.

Større sjanse enn noen gang - Sånn jeg har forstått det, er sjansen og muligheten for det større enn den noen gang har vært. Almeria er den siste Real Madrid kan «ta lett på» før det braker løs med Champions League og kampen om seriegullet, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Svaret på om dette stemmer får vi mest sannsynlig i morgen.

Martin Ødegaard har i det siste slitt med en ribbeinsskade, som har holdt ham på sidelinjen de siste kampene for B-laget, Castilla. Likevel tror Veland at Real Madrid har klokkertro på Martin Ødegaards ferdigheter.

- Ribbeinsproblemene må det tas en vurdering på. Men Real Madrid har klokkertro på Martin Ødegaard, de, mest på grunn av det han har levert på trening. Zidane sier også at han ser mye av seg selv i Ødegaard. Tida må være riktig for at han skal gis muligheten på det øverste nivået, sier Veland.

- Usannsynlig Men om Ødegaard i det hele tatt får spilletid, er C More-eksperten mer usikker på.

- Den sjansen er forholdsvis usannsynlig. Sett med norske øyne får vi håpe at de er like overlegne som de fort kan bli i den kampen. Hvis de leder 5-0 til pause, for eksempel, er det ingen risiko å gi ham noen minutter hvis de ønsker det.

Men å bli tatt ut i 18-mannstroppen er en begivenhet i seg selv.

Av rekordene unge Ødegaard fortsatt har mulighet til å slå, gjenstår yngste Real Madrid-scorer. Den rekorden har Raúl González, som da var 18 år og 113 dager.