Lange avgjorde på dødballer

Bekkestua: Måltyven Rune Lange fornekter seg ikke. Fra en uvant kantrolle scoret Tromsø-spissen begge målene da det norske U21- landslaget slo Latvia i den første EM-kvalifiseringskampen lørdag.

Lange putter på jevnt og trutt på klubblaget, og han tok med seg målteften til landskampen på Nadderud. Norge dominerte stort, men Bjørn Hansens mannskap var lite effektive.

På overtid i 1. omgang gjorde Lange 1-0, på måltyvens vis. Martin Andresens heading etter corner hadde kurs mot nettmaskene, men Lange viderebefordret ballen inn.

- Jeg sto en halv meter fra streken og tok ingen sjanser. Det har gått bra i det siste, og selv om jeg er vant til å spille spiss var det artig å få forsøke seg i en ny rolle. Jeg synes det gikk greit, sa Lange til NTB.

Avgjorde

Bare tre minutter etter hvilen satte 21-åringen inn 2-0. Latvia greide ikke å avklare etter et langt innkast og Lange lot seg ikke be to ganger.

- Ballen falt ned foran meg. Jeg tverrvendte og scoret, forklare Rune Lange enkelt og greit.

Det norske laget burde imidlertid ha vunnet med større sifre over et latvisk lag som ble redusert til ti mann seks minutter før pause. Viktors Dobrecovs fikk rødt kort etter en ettersleng mot Frode Kippe. Gjestene forsøkte seg på et par kontringer, men ellers var de mest opptatt av å trekke ned tempoet. Trener Hansen var fornøyd med poengene men ikke med effektiviteten.

- Uttellingen var ikke bra, men vi skapte sjanser. I pausen strammet vi inn på at ballen skal være vår når den går i bakken etter dødball, men fortsatt er spillerne litt for beskjedne når det gjelder å utfordre med ball, oppsummerte Hansen som savner samtrening av mannskapet sitt.

-Å score krever øvelse, og det er ingen tvil om at vi mangler trening sammen. Terminlisten er stram, og vi må forholde oss til det, mente Hansen.

Helstad som back

Han ser gode offensive kvaliteter i de spillerne han disponerer til U- landslaget. Da er det verre stilt bakover, og Hansen vurderer å omskolere spillere.

- Jeg snuser på Thorstein Helstad som vingback, fordi han har gode kvaliteter framover. Vi har forsøkt det på trening, sa Bjørn Hansen. Pr. i dag regner han 32 spillere som aktuelle for U-landslaget.

Best på Nadderud var en kar som spilte på hjemmebane. Stabæks Martin Andresen var involvert i mye fra indreløperposisjonen sin.

- Jeg er godt fornøyd med min egen innsats. Kampen ble som forventet. Vi styrte, og de fikk noen kontringer. To mål er ikke så mye på 10-11 muligheter, men det er betryggende at vi kommer til sjanser, mente Martin Andresen.