Lange berget Brugge

Rune Lange sørget for fortsatt Champions League-håp da han utliknet på overtid for Club Brugge i går kveld.

Brugge, som trenes av Trond Sollied, måtte ha poeng mot Celta Vigo i Spania i går for fortsatt å ha mulighet på avansement fra gruppespillet i Champions League. Og Rune Lange fikset det. På overtid. Med sin aller første scoring i Champions League.

- Ja, det var et utrolig viktig mål for oss, sier Lange til Dagbladet.

- Ikke artig

Kritikken mot laget, trener Trond Sollied og spillerne, har haglet i belgisk presse de siste ukene. Laget taper jevne kamper, og ligger på en skuffende svak femteplass på tabellen i belgisk toppserie.

- De siste ukene har ikke vært artige. Vi trengte virkelig denne oppmuntringen. Det var godt med en opptur, sier Lange.

Brugge slo Milan i forrige bortekamp, og gårsdagens poeng viser at det bor mye i mannskapet. Og Lange har en enkel forklaring på hvorfor Brugge gjør det bedre i Champions League enn i hjemlig serie.

- I Champions League møter vi lag som vil spille fotball. Hjemme i serien ligger alle lagene vi møter bak med åtte, ni mann og bare forsvarer seg. De vil ødelegge. Og da blir det vanskelig. I tillegg har vi gjort en del dumme feil som har blitt avgjørende.

Dessert

Men det så lenge mørkt ut for belgierne. Da Aleksander Mostovoj sendte spanjolene i ledelsen med et kvarter igjen på kampuret så det stygt ut. Celta-seier hadde parkert Brugge på bunnen av tabellen før siste runde, med bare en plass i UEFA-cupen å kjempe for.

Ti minutter før slutt sendte Sollied Rune Lange inn som spissmakker til Bengt Sæternes. Og da alle trodde hjemmeseieren var i boks dukket nordmannen opp på et innlegg og stusset Brugge til god natt og søte drømmer. Et minutt på overtid.

Målet var snublende likt Vegard Heggems seiersmål i Rosenborgs legendariske kamp mot Milan i 1996. Og nesten like viktig.

- Ja, nå husker ikke jeg det målet så godt. Men jeg er fornøyd med det. Det var beregning. Nå skal jeg feire med å ta litt ekstra dessert, sier Lange på telefon over middagstallerkenen i Vigo.

- Serien er fortsatt viktigst. Det var en blytung kamp på våt bane. Så det gjelder å være i form igjen til seriekampen mot Mosceron på søndag.

Må ha hjelp

I Champions League må Brugge ha hjelp fra allerede sluttspillklare Milan i siste runde for å kunne gå videre fra gruppa. Italienerne må minst ta et poeng hjemme mot Celta Vigo, samtidig som Brugge slår Ajax hjemme.

<B>VIKTIG INNHOPP:</B> Rune Lange fikk bare ti minutter i kampen mot spanske Celta i går, men det var nok. Han stusset inn det uhyre viktige utlikningsmålet ett minutt på overtid. Her hopper han over Celtas Jandro.