- Lange er hjernevasket

- Rune Lange er hjernevasket av Rune Hauge, raser RBK-trener Nils Arne Eggen. Etter Tromsø-spissens nei til Rosenborg, mener han det må gjøres noe med agentvesenet i norsk fotball.

Eggen legger ansvaret for det som har skjedd på den fra før svært omstridte agenten Rune Hauge.

- Det er han som fraråder spilleren å si ja. Da må han ta ansvaret. Alt grunner i at det kom for lite penger i Hauges lomme, sier en opprørt RBK-trener.

Han mener det er blitt et problem at spillerne styres av agentene. Nå vil han at norske fotballedere skal sette seg ned for å gjøre noe med problemet.

- Noen må sette ned foten. Nå styres det hele av agentene og ikke mellom klubbene, sier Eggen.

Skuffelse

Det var mange som ristet på hodet i brakka på Lerkendal i går. Stemningen var preget av oppgitthet og dyp skuffelse.

Direktør Rune Bratseth er enig med Eggen i at det bør gjøres noe for å dempe agentenes makt, men han tror det kan bli svært vanskelig å få det til.

- Agentvesenet er et problem som fordyrer alt. Lønningene blir drevet i været av det, samtidig som agentene trekker ut verdier til seg selv, uten at de er med på å skape noe som helst, sier Bratseth.

Han hevder at de fleste agentene ikke opererer etter reglene, og mener det må være galt at de skal trekke så mye penger ut av fotballen.

- Skal vi få gjort noe med dette, så må klubbene sette seg ned for sammen å finne en løsning. Men så lenge de fleste klubbene ikke har råd til å holde agentene borte, blir det problematisk.

Tydelig lei

Rosenborgs sportsdirektør er tydelig skuffet og lei.

- Fotball er det artigste jeg vet, men dette hater jeg. All denne kranglingen tar bort noe av gleden ved jobben. Det er sånn at en må spørre seg selv om det er dette en ønsker å holde på med, sier Bratseth.

- Betyr det at du vurderer å slutte som RBK-direktør?

- Du vurderer hele tiden i en sånn jobb om du trives i forhold til hvor turbulent og belastende den er. Men det er ikke sånn at jeg tenker så veldig på å skifte jobb, sier Rune Bratseth.

  • Rune Hauge var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.
OPPGITT: - Det kom for lite penger i Rune Hauges lomme, sier RBK-trener Nils Arne Eggen, dagen etter Rune Langes nei.