Lange forhandler med Brugge

I morgen går overgangsfristen ut i Belgia. I dag er Rune Lange i forhandlinger med Club Brugge. - Han er optimist, sier Lange-advokat Dag Steinfeldt.

Lange sitter akkurat nå i forhandlinger med den belgiske klubben. Så fort Lange godtar sin personlige avtale, kan Brugge sende en forespørsel til FIFA for å be om midlertidig spillerlisens.

Lange vil bort fra Tyrkia. Trond Sollieds Club Brugge har i lengre tid vist interesse for Lange. Men det begynner å haste, i morgen går den belgiske overgangsfristen ut.

- Både han og jeg er fortsatt optimister. Det ligger hos Brugge nå, sier Lange-advokat Dag Steinfeldt til Dagbladet.no.

Lange i Belgia

Lange og hans agent har reist til Belgia for å forhandle om Langes personlige avtale. Nordmannen skal i dag gjennomgå en medisinsk test.

- Når han har signert, vil vi be Brugge om å begjære en midlertidig lisens fra FIFA, sier Steinfeldt.

Lange dro til Belgia uten å ha fått klarsignael fra Trabzonspor.

- Han har ikke spurt om tillatelse, sier Steinfeldt.

Men han er overbevist om at Lange har rettighetene på sin side.

Trabzon appellerer

FIFA har tidligere uttalt at de vil godta en avgjørelse fra norsk rettsvesen. Namsretten i Oslo fastslo tidligere denne uka at Lange er en fri mann. Denne avgjørelsen har Trabzonspor bestemt seg for å appellere.

- Klubben har meddelt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) at det ikke blir aktuelt å frigi Rune Langes spillerlisens. Klubben føler seg på ingen måte bundet av den avgjørelsen Oslo byrett har truffet i begjæringen om midlertidig forføyning fra Langes side, skriver klubbens norske advokat Kjell Dagestad i en pressemelding.

FIFA avventer en skriftlig respons fra den tyrkiske klubben.

- Det er i hvert fall meget positivt at Trabzonspor har fått seg en norsk advokat, sier Steinfeldt om tyrkernes reaksjon på dommen.

  • Verken Rune Lange eller hans agent Rune Hauge var tilgjengelig for Dagbladet.no i formiddag.