Lange klar for Tyrkia

TROMSØ (Dagbladet): Rune Lange er etter det Dagbladet erfarer, på det nærmeste klar for tyrkiske Trabzonspor. Overgangssummen skal være på 35 millioner kroner.

TIL-leder Gunnar Wilhelmsen satt i hele går i telefoniske forhandlinger med den tyrkiske toppklubben. Etter hva Dagbladet forstår skal partene ha blitt enige sent i går kveld, men avtalen er foreløpig ikke signert. Dette skal etter planen skje i dag. Ingen i TIL-ledelsen ville i går kveld offesielt bekrefte at handelen er gått i orden.

- Jeg vet ingneting. Det er nytt for meg dersom klubben er blitt enige, sa Rune Lange til Dagbladet i natt.

Foruten de 35 millionene til Tromsø IL, skal Trabzonspor ha gått med på Rune Langes krav om 27 millioner kroner i nettolønn over en 3 års-periode.

Oppgjøret mot Odd i dag ser dermed ut til å bli Rune Langes siste i TIL-drakta.

Dagbladet snakket med Rune Lange tidligere på dagen, og da sa han følgende om overgangen og den tyrkiske klubben:

Starter i august

- Hva vet du om de politiske forholdene i Tyrkia, og spesielt i det fjerntliggende området rundt Trabzon?

- Ingenting.

- Hva vet du om Tyrkia generelt?

- At de er i EM, at landet har 56 millioner innbyggere (feil - riktig svar er nærmere 65 millioner), at det er uvanlig varmt, og at Galatasaray vant UEFA-cupen nettopp.

- Hva vet du om Trabzonspor?

- At de trekker 40000 tilskuere, at de kom på sjuendeplass i serien, og at sesongen starter i august. Jeg vet ikke hvem som spiller på laget, sier Rune. Men han er litt skeptisk til en framtid i Tyrkia. Tromsø-lederne Gunnar Wilhelmsen og Tore Rismo hadde visst om Trabzonspors interesse i to måneder da de tok med seg Rune Lange og reiste til Oslo torsdag. Der møtte partene den tyrkiske storklubbens manager og finansdirektør.

Ikke mer «i sekken»?

Men mens Rune sjøl fikk en kontrakt som visstnok innbringer ham 27 millioner kroner fordelt på tre år - og aksepterte det gjennom agent Rune Hauge - var budet klubbene imellom ikke godt nok. gunnar.hagen@dagbladet.no

SISTE KAMP I MORGEN: Rune Lange spiller etter all sannsynlighet sin siste kamp for Tromsø på Alfheim Stadion mot Odd i morgen. Han skal være klar for tyrkiske Trabzonspor.