Lange køer

Ansatte i 15 togselskap streiker i England i dag. Det skaper kaos før FA-cupfinalen på Wembley Stadium mellom Manchester City og Manchester United.

VENTETID: Manchester City-fans går om bord i en buss som skal ta dem til London og Wembley Stadium. Foto: NTB
VENTETID: Manchester City-fans går om bord i en buss som skal ta dem til London og Wembley Stadium. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester City - Manchester United, klokka 16.00

LONDON (Dagbladet): Erling Braut Haaland (22) forventes å spille en av hovedrollene i FA-cupfinalen på Wembley klokka 16.00. Men supporterne må jobbe for å se den norske attraksjonen. Årsak: Togstreik.

Hver av klubbene har fått tildelt 30 000 billetter. I løpet av formiddags- og ettermiddagstimene forøker supportere å komme seg fra Manchester til London.

Wembley Stadium tar 90 000 tilskuere. Men det går ikke tog mellom de to byene i dag.

Det engelske fotballforbundet har satt opp 120 busser. Dette - pluss bil, motorsykkel og fly - er mulighetene folk har mellom de to byene. Avstanden er over 30 mil.

Streiken har vært annonsert lenge, og skaper utfordringer også for en konsert med Beyoncé på Tottenham Hotspur Stadium i dag.

Ta med en cricketkamp mellom England og Irland på Lord's Cricket Ground - og de trafikale utfordringene er massive.

- Vi har gått fire år uten lønnsøkning. Det samme har mange andre sektorer og arbeidstakere, sier Mick Whelan til Sky Sports.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer